Selamlar,
Sizlere danışmak istediğim konu iş hayatımla ilgili vermem gereken bir karar ile ilgili. Oncelikle, aklınızda canlanması icin kısaca bahsetmek istiyorum; Ben 7-8 yıllık ithalat ihracat uzmanlığı tecrubesı olan biriyim. Bundan 3 sene once, cok severek calıştığım bir şirketten istifa etmek durumunda kaldım. Bunun sebebi de ekip lideri olarak gelen bir ruh hastasıydı. Benim istifamdan bir sure sonra bu hastalıklı insan kendini iyice belli etti ve şirketten cıkarıldı. Bu esnada ben başka şirketlerde calıştıysam da mutlu olamadım, şu anda da 2 aydır bir yerde calışıyorum. Bana hafif gelen aşırı rahat bir işim var. İnsanlar yine biraz garip ama zaten pek normal insan kalmadı, ben de idare ediyordum. Dun itibariyle bu severek calıştığım eski iş yerimden bir teklif geldi, şartları mevcut işimden %25 daha iyi olmakla beraber pozisyon aklımı karıştırıyor… Gelen teklif genel mudur asistanlığı pozisyonu icin, benden beklentiler ise genel mudurun yurtdışı ile ilişkilerinin takibi ve global yonetime raporlama. Şirket icinde genel mudurun takip ettiği işlerde destek, ekibin yaptığı işlerin takibi, gereken yerlerde fikir vererek iyileştirmeler sağlama vs. Bu pozisyon benim şu ana kadar uzmanlığımı yaptığım işten cok farklı ancak şirket insana değer veren, şartları guzel, birlikte tatil yapacak kadar sevdiğim dostlarımın olduğu bir şirket. Herkesin beni beklediğini biliyorum, genel mudur dahi bana cok guvendiği icin beni istediğini yuz yuze goruşerek bildirdi, ama ya pozisyon? Yarın obur gun ozgecmişimde cok garip duracağını duşunuyorum ama diğer yandan da bu pozisyonun altını doldurmanın bana kaldığını biliyorum. Zamanla bunu geliştirip donuşturebilirim, başka bir yere evrilebilir. Bir de is tanimindan cok title beni dusunduruyor sanirim. Ayni is tanimi daha farkli bir title altinda olsa bu kadar takilmazdim.
Ozellikle IK uzmanlarının yorumlarına cok ihtiyacım var… Bir yanım kuş gibi hevesli, sevincli gitmek icin can atıyor, diğer yanım ithalat uzmanlığından sonra genel mudur asistanlığı ne alaka diyor…Lutfen bana fikir verin