Allah a binlerce şukur bir işim var.
Ama daha iyi bir yere gecmek icin sınava girdim puanım mukemmel değil iyi denebilir ama sozlu mulakata yetmeyebilir. Gecen senelerdeki sozlu mulakatı kazanan birinden 2 puan yuksek soylentilere gore o kişinin de referansı varmış.
Bunu konuşurken benim referansım var mı yok mu diye sordular.
Bir kişinin “sınavdan sonra haber ver “dediğini ama haber vermeyeceğimi nasibimde varsa gitmek istediğimi soylediğimde bir tuhaf baktılar.
Bakan kişi de bir zamanlar işsizken o kurumun sınavına girdiğim ama sozlu mulakatını kazanamadığım kurumda calışan biri.
Kendisi sozlu mulakata girmeden once 3 4 yere gitmiş elbet biri tutmuştur dedi. Hatta sınavım … puan kendi bolumunden mezunum kazanmak hakkım diye de savundu.
Benim puanım ondan yuksekken beni almadıklarını soylediğimde bir şey diyemedi.
Ama bir şey diyeyim mi o sozlu mulakatta torpil kullanarak girdiği kurumdan daha iyi bir kurumda calışıyorum şuan. Calışma şartlarım daha iyi.
Velhasıl sonuca gelelim sınava giren herkesin sağlam referansları var biliyorum, yazılı sınavı baya guzel bir puanla gectim bu referans olacak kişide istese sozlu mulakata bir telefonu yeter.
İcim icimi yiyor. Bileğimin hakkı ile gelmek istiyorum ama rakiplerimin hepsi araya birilerini sokarsa diye de duşunmeden edemiyorum. Ben de mi kazanmak hakkım iyi puan aldım diye kendimi avutayım yani