Merhabalar kızlar ben kanarya Direk konuya gireyim abim uzun zamandır evli yengemlede cok iyi anlaşırız hep yanında olmuşumdur bebek hasreti cekiyorlar. Uzaktalar 10 12 saat. Yengemi rahatsız edicek hicbir davranışım olmamıştır aksine hep der Allah senden razı olsun annene bile beni savunursun diye. Bu durumu bu aralar o kadar abarttı ki surekli annemle ilgili kin kusmalarına şahit oldum. Bu 2. Kin kusması oldu dayanamadım. Yengemle her konuda dertleşirim abim hata yapsa dur orda abi hatalısın derim annemde yapsa derim cok severler bu huyumu. Annem memlekete gitti tek başına kaldı 1 hafta kadar abimle aralarında 1 saat mesafe var. İnanırmısınız abim gormeye gitmedi Annem o kadar uzuldu ki. Babamda sormuş. Oğlum 5 dakka gelmedi kızım dedi. Boşver anne dedim. Ne yengeme ne abime tek kelime etmemiş. Banada ettirmedi ki etmemde beni ilgilendirmez haddime değil.

Yengemle normal konuşurken birden annemi kotulemeye başladı. İşte arıyor şunu soruyor rahatsız oluyoruz bilmem ne koydeykende aradı o saatte niye arar ki diye. Yengecim dedim diğerlerini bilmem de annem koydeyken abimi bekledi kadın belki o yuzden sormuştur uzuldu dedim. Ulan bana başladı ses kaydıyla saydrmaya daha doğrusu anneme. Vay efendim bize sormuşta mı gelmiş biz musaitmiyiz bakalım kafası esiyor geliyor gelmemizi bekliyor cok istiyorsa madem kendi gelseymiş gecen bize boyle yaptı başımızı yedi anlamıştır belki bilmem ne diye kustu kinini. Issız koy 55 yaşında kadın arabası olan cocuğunu bekledi diye anlayışsız oldu sormadan gitti oldu ki yengemlerw değil kendi anasının evine gitti anneannem dedem sağ değil. Senede 1 kere gorduğu kadına dediklerine şok oldum. Tabi bakın kaynanadır canını sıkmıştr dicem de annem ozellikle bişey demedim kızım gelmedi napıyım dedi laf etse dicem anne etmemen lazımdı kadın lafta etmemiş noldu anlamadım. Yengem psikolojik tedavi goruyor ofke sıkıntısı varda bu kadar beklemiyordum. Dayanamadım kızlar 55 yaşındaki kadının oğlunun ayağınamı gitmeesi gerekiyo yenge yapma dedim. Evlat be dedim evlat 5 dakka da mı gidemedi abim 5 de evde haftaici 1 gun izinli. Hanfendi diyor 2 ay once gorduk bizene. Sakinliğimi zor konudum yengecim senle alakası yok abimin duşunmesi gerekiyordu zaten dedim kız anlamıyor diyor ki anneme yuzumuze gulup arkamızdan konuşmasın anlayışsız. Ay delircem hala sinirleniyorum. Evi birbirine katmış abimin ağzına sıcmış zehir etmiş cocuğa ben boyle bişey gormedim neler yaşadıkta boyle bişey demedim ben eşimin ailesi icin. Velhasıl kelam kızlar yengem ozur diledi sinirden demiş bilmem ne falan fistan abimede kardeşin neden bana diyor sana deain demiş. Bende annemi bana şikayet ederken anneme demiyorda kendi eleştirilincemi konduramadı abi dedim. Haklısın dedi abim ben seni biliyorum her zaman yengeni savunurdun ayıp etti dedi. Dicek ki tabi canım gelse iyi olurdu beni ilgilendirmez kız 7 dakika kin kusmuş ya noldu anlamadım sen dedin ya bana annen bizi koydeyken şoyle dedi diye bende sebebini soyledim.

Her ne kadar ozur dilesede bana bunu diyen evde kufurler eder yengeme nasıl davranacağımı bilmiyorum. Banada yardımı cok olmuştur sağolsun ama kusura bakmasın 55 yaşındaki kadınada haksız yere laf soyletmem. Abim kaynanasına desin onada soyletmem. Nasıl davranıyım yengeme icimden bişey gelmiyor artık.