Herkese hayirli gunler,
belki bugun kendimi yanliz hissettigim icin bu konuyu aciyorum. Konuma yarin donup bakinca gereksiz bile gelecek ama dertlesmeye ihtiyacim var. Bilgisayardan yazmanin verdigi rahatlik ile zun olabilir gercekten icimi dokmek istedim.
Ben herzaman cevresinde populer olan, sevilen sayilan, muhabbeti saran ve dusunceli yardimsever biri olarak taninidim. Elbette zaman degisiyor, olgunlasiyoruz bazi konularda degisiyoruz, onceliklerimizin bile yerleri degisiyor. Hatta cocugumuz varsa ve kucukse spontane bulusmalar organize edemiyoruz / katilamiyoruz. Hepsinin farkindayim.
Ama zoruma giden su ki, kendimi yanliz hissediyorum. Arkadasim dedigim insanlar baskalarina gul bahcesi sunarken beni unutuyor, ozverili davranmiyor. Agzimla yuz kere biseyler yapalim dedigim arkadaslar baskalarina karsi cok esnek davranirken beni bekletebiliyorlar. Asla maddiyatci degilim ama sofralar, hediyeler, surprizler, jestler, foto paylasmalar.
Ben ise bu sehirde dayanabilecekleri, alinmayacagimi bildikleri kotu gun arkadaslariyim. Cocukca gelebilir "onlarin arkadasligi daha derin"diyebilirsiniz ama onlara anlatamadiklarini bana, onlarla gulemedikleri cekindikleri seylere benle gulerken, konu bunu davranista jestde gostermeye gelince ben birsey goremezken obur insanlar el ustunde tutuluyor.
Buda kendimi sorgulamama sebep oluyor. Nasil bir insanim, yoksa artik iticiyim? SIkIcimiyim? Ayrica neden simdi bunlari onemsiyorum diye kendimi alamiyorum. Minimum beklentide bir insanim diyebilirim ama hal boyle olunca baskalarinin dogumgunlerini onemseyen pastalar hazirlayan surprizler yapan insanlar beni hatirlamiyor, hatirlayinca gecistiriyorlar. Demek bende problem var diyorum.
Sen ne yapiyorsunda beklentide oluyorsun diyebilirsiniz. Kendi hakkimi yiyemem elimden geleni yapiyorum hemde cocuklarla uni okuyup calismama ve dolu yogun bir hayatim olmasina ragmen. Iyiligin karslilikli yapilmamasini gerektiginide biliyorum ama haksizliga veya dislanmisliga ugruyoru gibiyim.
Vicdanli, mert durust kaliteli insanlarla arkadaslik etmek istiyorum secimlerimide bu yonde yaptigimi dusunuyorum ama bir sure sonra galiba degersiz oluyorum...sizlerde durumlar nasil? Cevrenizde boyle degisiklikler oldumu? neye bagladiniz? neler yasadiniz?