Merhabalar,
4-5 senedir tanıdığım ve cok yakın olduğum bir arkadaşım var. Benden epey buyuk aslında yaşı ama iyi anlaşıyoruz. Eşlerimiz de iyi arkadaş.
Şoyle ki tam bir alışveriş delisi ve ister istemez ben de etkileniyorum bundan. Ne zaman goruşsek konuşsak şunu buldum, bunu aldım, şu gun şuraya gidip şunu sipariş edicem diye genel anlamda bunlardan bahseder, alışverişe bayılır yani hastalık gibi. Eşi şuan batık durumda adamın baya zor durumda olduğunu biliyoruz(eşime bahsediyormuş) ama bizimki hala altın, pırlanta, kıyafet, gezme derdinde. Adam o kadar kotu durumdayken nasıl alıyor anlamadık ama onunla goruşunce ister istemez bende de almalıyım hissi oluşuyor itiraf ediyorum. Bizim maddi sıkıntımız şuan icin yok ama bu her goruşmedeki ay şunu gordum, bunu alıcam muhabbeti beni etkiliyor ve sıkıyor da bazen, sık sık da goruşuyoruz. Bi de malum ortam bu haldeyken ozellikle beni bu yonde etkilemesin diye mesafe mi koyayım arama sizce? Sizin var mı etrafınızda boyle? Uzaklaşır mıydınız boyle birinden?
Bu arada istediğini alsın sizi ilgilendirmez diyebilirsiniz ama o durmadan aldıkca eşi sıkışıp benim eşimden borc istiyor

Ekleme: arkadaşlar ben gormemiş gorgusuz değilim aşkolsun ozeniyorsun demişsiniz

Normal bir durum değil bahsettiğim. Aile ici sorunu beni ilgilendirmez ok ama diyelim calışmıyorsunuz, eşinizle borclardan varınızı yoğunuzu satmışsınız, ev araba satılmış, para yok, eşiniz intihar etmeyi duşunuyor, siz hala her gun eve 2 sefer şu meşhur kahveciden kahve soyler misiniz sırf keyiflenin diye. Ya da her hafta kuyumcuya ozel mucevherler yaptırır mısınız? Evet onların aile ici meselesi, belki kız eşine kızgın ondan boyle o konu bizi ilgilendirmez diye bahsetmedim zaten başta, ama ucu bize de dokunuyor zaman zaman biz de yardım ediyoruz borc istendiğinde. Bu luks takıntısından dolayı eşim en son reddetmiş sadece. Sinir olduğum bu.
Bu derece bağımlı biriyle bir arada olduğunuzda da etkileniyorsunuz. Yani soylemek istediğim cevrenizde boyle bu derece olmasa bile alışveriş bağımlısı varsa ne yapıyorsunuz ? Yaptınız ya da?