Merhaba,
Oğlum ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum.
Oğlum 6.5 yaşında ilkokul 1.sinifa başladı.
Anaokulu surecinde okuldaki davranışları adına bir sorun yaşamadım.
Anaokulunda oğretmenleri tarafından beğenilen bir cocuk. Fakat takıntılı bazı tikleri başladı. Bizde bir psikologa gittik iyi bir referans aldığımız uzman bir psikolog hemde ilkokula başlamadan bir sorun varsa eğer iyi olur diye duşunduk. Kendine gore koyduğu teshisler oldu. Bazı testler istedi testler başarılı cıktı. Neyse dedik cocukta sorun yok herhalde kendimiz iş ariyoruz.
(Bu psikolog kısmı biraz sıkıntılı cok detaya girmedim. Ondan destek almadık testler iyi cıktığı icin)
İlkokula başladığımızda bir veli ile sorun yasadik.
Oğlumu oğluna arkadaş secmis. Evet annesi secmiş oglu degil.
Herşeye karışmaya basladi. Baya sorunlar yaşadık neyse atlattık onu.
Oğlum kurallara uymayı sever.Arkadaşlarıyla oynamaya bayılır.Oyle sesi cok gur cıkan haşarı cocuklardan değil kendi halinde oyun kurmayı sever. Mesela bir gun sinifina girdim oğretmenini sudoku cizmiş kağıda oynayarak bekliyor arkadaşıyla diğer cocuklar ayakta sıra ustlerinde.
İlkokulu anaokulundan daha cok sevdi. Şuan okumayı soktu. Dersler ile ilgili sorunumuz yok.
Fakat okulda eziliyor gibime geliyor. Mesela cok cekistiriliyor. Kimseye hayır diyemiyor.
Bir kac gun beslenmesini yapmadığını farkettim normalde yemek yemeyi sever zaten o saate okadar ac kalamaz. Konuşmaya calıştım ilk inkar etti. Sonra arkadaşına uyup teneffuste oyun oynamayı tercih ettiğinden ac kalmış.
Yani cocuklar genel olarak cekiştirip vuran cocuklar. Bizimkine şimdiye kadar bir şey olmadı fiziki anlamda. Sadece mesela elimi tutmazsan doverim diyor arkadaşı ben duyduğumda uyardim. Bunun gibi cok ornek var.
Mesela gecenlerde arkadaşlar ve cocukları toplandik sinemaya gittik ordan hamburger yemeye. Bizimki secti ne yiyeceğini oturdu. Diğerleri bağırış cağrıs restaurantta bir kac kez uyarildik gurultuden, yemek yerken de oyle. Oğlum icin diyorlar hep boyle sakin mi diye. Evet diyorum genel olarak boyle kendini guzel ifade eden bir cocuk ama. Diğerleri gibi değil. İcimden diyorum keşke oyle olsa.
Yani olması gereken o mu bizimki gibi mi.
İclerinde cok sakin kalıyor sanki eziliyor gibi. Uzuluyorum da.
Yani cok aklım kaliyor o okuldayken.