evle okulum arası aracla 10-15 dk lık bir mesafe, oğlumun kreşi de eve arabayla 5 dk. ancak benim okul da, kreş de yuruyerek veya toplu taşımayla gidilebilecek bir konumda değil. eşimin iş yeri avrupa yakasında, biz anadolu yakasında oturuyoruz ancak aracla, eğer trafik yoksa 20-25 dk da gidiyor o da. iki aracımız vardı, yazın birini sattık. ev alma planımız vardı ancak bazı sebeplerden onu da erteledik. şimdi tek aracımızı paylaşamıyoruz resmen. benim ozellikle cocuğu kreşten alıp bırakırken araca cok ihtiyacım var, taksi kullanmayı da denedim ancak taksi sıkıntısı yaşıyoruz resmen bulunduğumuz bolgede, ozellikle de sabahları. eşimin servis kullanma imkanı var ama pandemi doneminde katiyen istemiyor, servis guzergahları cok değişti, servisin beni alacağı noktaya da taksiyle gitmem lazım diyor. ki bence bu en makul cozum, cocukla sefil olacağımıza sen bir cozum bul servisle idare et bir sure diyorum ama katiyen yanaşmıyor. surekli arabayı kim alacak kavgası yapıyoruz. bazen o bazen ben taksiyle idare etmeye calışıyoruz ama istisnasız taksi bulamama gibi bir olumsuzluk yaşıyoruz ikimiz de. gecenlerde eşim kendine iki gunluk araba kiralamış ve 600 tl ye yakın para odemiş. bana 2.arabayı sattırdın , tekrar araba alacağım kendime diyor. 2.el araba fiyatları cıldırmış durumda, kredi cekmesi lazım. zaten hali hazırda kredimiz var, istemiyorum. servis kullan diye diretiyorum. haksızlık mı ediyorum acaba? valla benim servis imkanım olsa seve seve atlarım , taksiyle hem sıkıntı yaşıyoryz hem butceye zarar.