Kızlar merhaba,
Baştan anlatmaya calışacağım. 2 3 sene once eşimin kardeşi ev aldı. Uzun suredir kiradalardı. Ev sahibi cıkarınca ev aldılar borclandılar. Oturdukları yerde evler epey pahalı. Evin tadilata ihtiyacı vardı. Paraları kalmadığı icin kayınvalidemlerden istediler. Onlar da borclanıp verdi (bizm de verecek durumumuz yoktu o donem) Ancak durumları cok iyi değil. Baya zor durumda kaldılar donem donem, biz 3 5 verdik fln oyle idare ettiler. Sonra ben hamile kaldım. Elimizden artırıp birikim yapmaya başladık bebel gelicek diye. Eşim ek işler yaptı fln biraz biriktirdik. Bu arada da 2 senedir altın olarak kayınvalidemlere borc da vermeye başladık. 15 20 kdr altın oldu toplamda borcları. Bu arada araba fiyatları da arttı biliyorsunz. Bebek de olunca hem yatırım olsun hem ihtiyacımız var diye pahalılanmadan elimizde ne kadar kaldıysa iyi kotu bişey aldık.
Şu an ki durum ise ben bebekten dolayı ucretsiz izindeym. Bebeğim 1 yaşında. İdare etmeye calışıyoruz maddiyat olarak. Ama kenarda hic paramız yok. Annemler bize biraz yardım etti. Ancak kotu izlenim olmasın diye kvnin bizden borc aldığını soylemiyorm. Başka bir arkadaşımızdan daha borc aldık. Parayı yetiştirebilrz diye duşunduk ama gelen zamlar plansız acil masraflar bizi sıkıştırdı maalesef.
Borclarını daha odeyebilecek gibi durmuyolar altın doviz de baya yukseldi. Vicdan yapıyorum nası odeyecekler diye ama biz de zor durumdayız. Bazen diyorum bir iki altın eksik alalm en azından ama bi de borcluyz fln