Merhaba arkadaşlar, erkek arkadaşımla altı senelik bir ilişkim var. Ben yapı olarak monotonluktan, her gun aynı şeylerin yaşanmasından aşırı derecede sıkılan ve mutsuz olan biriyim. Sorunum da tam da bununla alakalı. Bu mevzuyu bir kac arkadaşıma actığımda normal olduğundan bahsettiler, her ilişkinin belli bir zaman sonunda monotonluğa bağladığından bahsettiler. Monotonluk olarak nitelendireceğim şeyleri madde madde yazacağım sizlere normal mi bunlar sağlıklı bir ilişki yaşıyorum mu danışmak istedim.
Erkek arkadaşımın aşırı yoğun bir işi var bunu başta belirteyim. Surekli 36 saat nobetleri oluyor ve nobet ertesi izni yok. Calışırken yemek yemediği, kişisel ihtiyaclarını karşılamadığı zamanlar da cok oluyor oncelikle bunu belirtmek istedim. Ben calışmıyorum boştayım, yakın zamanda bir işe başlayacağım. Sorun ettiğim sıkıntılar şunlar:
-Erkek arkadaşım beni gunde iki kez arıyor. Biri oğle molasında, diğeri iş cıkışı. Saati saatine her gun aynı dakikalarda konuşuyoruz.
-Telefon goruşmelerimizde muhabbetimiz hep aynı: “naber nasılsın ne yaptın bugun” “ne yiceksin”
-Erkek arkadaşım mesajlarda guzel hitap etse de yuz yuze o hitaptan eser yok. Mesajda bitanem canım derken yuz yuze kullanmıyor.
-Bana eskisi gibi guzel sozler iltifatlar da etmiyor, hic diyemesem de daha az diyim, gecen 4-5 sene onceki konuşmalarımızı okuduğumda daha fazla ilgili sevgi dolu olduğunu gordum.
-Yuz yuze goruştuğumuzde butun planı hep bana bırakıyor, ne yapalım diye direkt bana soruyor. Kendisi plan yapıp bu hafta şoyle yapalım boyle yapalım demiyor.
-Gun icinde konuşmalarımız hep aynı. Yuz yuze bir tık daha fazla konuşuyoruz, o zaman susma cok olmuyor. Ama telefonda uzun susmalar olabiliyor. İş yerindeki sorunları yansıtmayı seven biri değil, işten ve arkadaşlarından hic bahsetmiyor (işten oturu de sosyalleşemiyor da eve gidince coğu zaman uyuyakalıyor zaten) farklı konuşacak konu da olmuyor haliyle, cunku bende calışmıyorum full evdeyim.
-Ben bu saydığım şeyleri ilgisizlik gibi algılıyorum ama haksızlık mı ediyorum karar veremiyorum. Bir tarafım bi farklılık, daha fazla sıcaklık, bi bir şey arıyor ama cozemiyorum ne olduğunu.
Duşuncelerinizi merak ediyorum.