Benim cok onceden beri tanıdığım ama birkac senedir beraber calıştığım bir insan var. Daha onceki calıştığı yerlerden kavgayla, ortalığı birbirine katarak ayrıldı. Bu iş yerine girerken hatta yine de eski calıştığı yerdeki patronu 'Girdiği her yeri birbirine katar, kavgasız ayrılmaz' demiş buradaki amire ama patron dinlememiş almış. Şoyle ki ben onceden beri tanıdığım icin, iş yerine ilk geldiğinde beni yonetmeye calıştı. İnsanlar hakkında laf almaya calıştı ağzımdan, ben cevap vermedikce iyice delirdi. Bu sefer gozumun icine baka baka bana karşı insanları doldurmaya başladı, ben sinsiymişim dedikodu yapmadığım ve sessiz olduğum icin, onun ici dışı birmiş, bahanesi de bu. Her fırsatta bana laf sokuyor, ben gormuyorum ve duymuyorum bu onu iyice sinirlendirdi ve dozunu arttırdı.
Mesela bir calışma arkadaşımızla mesai bitimi cıkıyordu, ben arkadaşı durdurdum iş ile ilgili bir şey soylecektim sadece 30 saniye sonra offflamaya başladı ama nasıl soyleniyor 'saat kac oldu, HADİ HADİ HADİ' ama resmen bağırıyor. 2 dakika bekleyemedi yani konuşma 2 dakikadan daha uzun surmedi bile. Sonra arkadaş huzursuz oldu, kapıdan cıkarken bu sefer arkamdan o arkadaşa soylenmeye başladı. Bu olaya guvenlik şahit oldu ve 'Allah yardımcınız olsun' dedi bana o bile fark etmiş. Yine gecen hafta icinde ekipte ortak kullandığımız bir malzemeyi kullanacaktım, herkesin olduğu ortamda sadece bir kere 'Şu tarihte kullanacağım, kullanacak olan var mı?' diye sordum, yalnızca bir kere sorduğum ve henuz kimseye cevap hakkı bile tanımadan oldukca yuksek sesle 'YOK CANIM YOK, HADİ' dedi. Sanki hadi işine git buradan der gibi.
Bana karşı her konuda inanılmaz tahammulsuz, resmen beni gormeye tahammul edemiyor ve her dediğim şeye laf sokuyor. Ben genelde boyle insanlara en buyuk cezanın tamamen gormezden geldiğine inanırım. O yuzden hep oyle davrandım, gormuyorum. Diğer arkadaşlarla konuşup gulup eğleniyorum, kahve molasında ya da yemek soyleyeceksem herkese sorarım ona sormuyorum. Yani benim icin yok gibi. Buna daha cok deliriyor sanırım cunku artık dozu iyice arttırdı. Benim başka departmandan cok iyi bir arkadaş grubum var, onlardan biri yanıma geldiğinde onlara da laf sokuyor, ofluyor pufluyor. Her seferinde 'iyi mi bu arkadaş, bir problemi mi var?' sorusuna maruz kalıyorum arkadaşlar tarafından cunku cidden anormal davranıyor ve ozellikle bana boyle davranıyor. Bu arada kendisi herkesin arkasından konuşur ama bir iş icin yardım isteyeceği zaman 'canıııım' diye gider oper o kişiyi falan.
Arkadaşlar kendisi meziyetmiş gibi 'Ofkeden, kinden besleniyorum. İyi insan olmayacağım ben iyi olduk da ne oldu? İşime yaramayana kotu davranacağım' diyen biri. Gercekten ben onun tam zıttıymışım o yuzden beni sevmiyormuş. Mumkunse sevmesin ama artık huzurumu kacırdı. Amire soylemeye kalktım bir defasında 'Bana bunları getirme, kendi aranda hallet' dedi. Şimdi ben şirketten işleri devretme zamanıma gore minimum 2, maksimum 6-7 ay sonra ayrılacağım. Bu surede gormezden gelmeye devam mı etmeliyim? Ben de zor bir donemden geciyorum ve ters bir cevap verip olayın buyumesinden korkuyorum. Gercekten cok cirkef, bir onceki iş yerinde yaşadığı kavga hala anlatılıyor 65 yaşında patronunun bile yuzune kapıyı carpmış bir insan, ortak bir arkadaşımız var onunla bile yine iş yuzunden cok kotu tartışmış, dilinin hic ayarı yok sadece ağzında 'Ben sinirli bir insanım, sonra ben konuşuyorum diye kotu oluyorum vs vs '
Nasıl olsa az zamanım kaldı diye olayı kavga boyutuna getirmemeli miyim? Nasıl davranmalıyım?