İyi akşamlar. Bir suredir maddi manevi batmış bir durumdayız işsiziz. 5 ay once maddi durumumuz iyiyken bir kedi almıştık. Kedimi cok seviyorum bu arada ama son zamanlarda gerekli veteriner kontrolunu yaptıramıyorum ve eskisi gibi kaliteli mamalar alamıyorum. İnanın kedimin boyle sefil olacağını bilsem baştan almazdım elde olan bir durum değil. Konu ise kedimin maması ve arkadaşımın davranışları ile ilgili.
Maddi olarak berbat bir durumda olduğumuz icin kedime bu sefer uygun fiyatlı migrosta satılan bir mamadan aldım. Lakin kedim beğenmedi. İkinci değişik bir mama aldım onu da yemedi. Mamayı oneren de arkadaşımdı. Yiyip yemeyeceğini o da merak edip benden haber bekliyordu. Yemediğini soyledim. O da "haklı devamlı maması değişiyor" dedi. Evet buraya kadar sorun yok, cok normal ben de biliyorum kız haklı, kedim de haklı. Ama gel gor ki tekrar mama alacak gucum yok eski mamasına donemem cok pahalı bir mama o kadar para ne eşimde ne bende yok.
Elimdeki son nakitle eve peynir alacağıma gitmiş mama almışım. Yani kahvaltıda kuru ekmekle sadece yumurta yemeyi goze alarak... Kızım icin ne kadar duzensiz bir beslenme siz duşunun. Kızımın yemesinden feragat etmişim ben. 3-5 gun sonra elime nasılsa gecer alınır bir şekilde diyerek...
Arkadaşıma başka care yok ya yiyecek o mamayı ya da ac kalacak ben elimden geleni yaptım olsa alırdım ama yok son param gitti dedim.
Kızımı one surdu. Kızın yemese ac mı bırakacaksın yani dedi. Kedimi kızımla kıyaslayıp vicdanıma oynuyor yani. İstiyor ki annem gilden kardeşimden vs borc falan bulup gidip en kaliteli mamayı alayım. Kolaydı zaten oyle istemek. Kaldı ki ailem kedi beslememe zaten karşı. Bakamadığımı duydukları an bırak kediyi derler. Ben sanki elimde para varmış da varlık icinde kedimi ac bırakıyormuşum gibi... Kızımı kedimle kıyaslaması cok zoruma gitti. Olmayan parayla mı alayım elde olsa ucuz mamaya gecmem dedim. Bu sefer de laf altından para hesabı sordu ek bir gelirimiz vardı grafik tasarımdan, aylık 1800-2000 civarı para yatıyor. Kiramız 1000. Yuvarlama hesap o para anca kirayı ve faturaları oduyor mutfak masrafı haric mutfağa birşey kalmıyor zaten o paradan. Kayınvalidem ailem yardım etmese biz kokten acızz. Cok para kazanıyormuşuz gibi paranız var sanıyordum daha yeni cekmediniz mi diyor bana. Eşini gozlemliyor musun iddia falan oynuyor mu diyor. Bir defa benim desteğimle cok garanti maca oynayıp kazanmışlığımız var diye dedi bunu muhtemelen. Bunun uzerinden de 2 yıl gecmiştir eşim kumarbaz bir insan kesinlikle değil. Kafasına gore sacma şeylere para yatıran birisi hic değil. Bu laflarına o kadar icerledim ki. Ve bu arkadaş 1 ay kadar oncesinde benim hicbir talebim olmadan mama konusunda yardımcı oluruz diyen bir arkadaş. Cok uzuldum. Kac senedir dostuz, yeri geldi onlar bize borclandı. Yeri geldi biz borclandık. Bizim durumumuz iyiyken kedileri icin onlar talep bile etmeden hesaplarına para atıyorduk aşıları eksik kalmasın diye. Oyle cuzi miktarlar da değil binlerce liradan bahsediyorum. Fazlasıyla veriyorduk hic sakınmamıştık. Ben 2 aydır kedimin parazit aşısını yaptıramadım şimdi de mantar başlangıcı var ve elim kolum bağlı hicbir şey yapamıyorum. Cevremde başka yardım isteyebileceğim birileri de yok. Yardım sayfalarına yazdım donuş yok. Bunu bile bile hic seslerinin cıkmaması ve ustune bu tavırlar beni cok kırdı. Kedime bakamadığım icin daha iyi bakıp veterinere goturebilecek birine sahiplendireceğimi soyledim oralı bile olmadı. Kaldı ki kedime asla dayanamadığımı cok sevdiğimi ve ayrılırsam gunlerce ağlayacağımı da biliyor. Bu arada aylık gelirleri 15 bin civarı. Yani isteseler rahatlıkla yardım ederler. Mecbur değiller elbette ama en azından bir teselli cumlesi edebilirdi. Cok duyarsız davrandığını duşunuyorum. Alınmakta haksız mıyım?