Kızlar kafam cok karışık.Ne yapacağımı bilmiyorum.Acaba ben mi buyutuyorum anlam veremedim.Psikolojim cok bozuldu.Bana bi fikir verin lutfen! 30 yaşındayım eşimle severek evlendik.1 sene suren bi evliliğim var.Ama eşimin ailesinden cok bunaldım.Cok haksızlıklar yaşadım.Eşim doğruları bildiği halde bana haksızsın diyebiliyor.Her genc kızın hayalidir ceyizlerini dağıtması aile buyuklerine gidip el opmek balayı ilk yemek.Hep hayal ettim ama hic biri olmadı.Babamın evinden telli duaklı cıktığım hÂlde...Babamlar sadece nikah istedi.Duğun yapmayın cocuklara yuk olunmasın diye..Eşinle ben de sadece bi nikah istedik.Sadece eşim calışıyordu cunku..Annesi babası karşı cıktı cocuğunuzun duğununu biz yapıcaz cocuklara zaten bi borc duşmeyecek dendi.Oyleyse eğer kabul ettiler ailem.Yeter ki cocuklar borcla uğraşmasınlar diye...Duğune kadar babam eşimin ailesini aradı kınada duğunde neler yapılacak gelin hep beraber konuşalım diye ama gelmediler konuşulmadı.Babam ust uste aradı duğun eşya paketleri var ortak alalım yarısını siz odeyin yarısını da ben odeyeyim diye hemen o akşamlar gelip konuştular.Ertesi gun eşyaları aldılar ortak para odenerek.Ardından babam kucuk eşyaları da aldı ceyiz kısmını..Duğune 1 2 ay kala babam tekrar arıyor kınada duğunde neler yapılacak bizimde katkımız olsun diye ne eksikse biz alalım onların derdi parayı ver biz alırız derdindeydi.babamla inatlaştılar babamda ceplerine parayı indirmemeleri icin vermedi.Ardından duğunumuz oldu.Takı odasına ailemden kimseyi almadılar.onların teyzelerine kadar vardı.Bu durum benim cok ağrıma gitti.Hatta eşime veryansım ettim annem gelsin en azından dedim ama eşim ustume bağırdı.seninkilerden kimse olmayacak diye ilk takı odasında ağlattı beni.Ardından duğun salonundan apar topar cıktık ailemle vedalaşmadan eşimle eve geldik ama takı torbam kayınvalideydi ısrar etmeme rağmen vermedi halbu ki en cok takı takan tarafda benim tarafımdı.Duşunsenize ertesi gun yeni gelin onlara gidip takısını almaya gidiyor.Babası eşimle odaya kapanıp takıyı hesapladı ve eve gittik bi oğrendim ki kına duğun masraflarının hepsini takımdan almışlar ve ustune ustelik duğunden once geline yapılan giysilerin masraflarını da takımdan almışlar ve eşim bu olanların hepsini biliyormuş ve bana soylemedi.Evliliğimin ilk gunleri ve eşim bana kotu davranıyordu sebebini oğrendiğimde şok olmuştum.Bu kadar da arsızlık olunmaz be!Baban duğune yardım etseydi benim babamda takıdan almamış olacaktı demez mi boylelikle benim babam senin babandan senin nafakanı almış oldu kızım dedi beynimden vurulmuşa donmuştum keşke olseydimde o lafları işitmeseydim.Babam kız verdi kız.Onun gorevi takısını takmak kızın ceyizini almak ustune ustun adam buyuk eşyaya girdi yarı yarıya daha ne yapsın.Erkek tarafı duğununu yapar hatta babam ona da yardım etmek istedi sizden gelen olmadı para istediler.sus o zaman takı benim benim takımdan yaptılar demez mi...Kızlar ben bu adamla severek evlendim.Bu kadar değişeceğini kestiremedim.Taki kızındır dedim hayır oyle bir şey yok dedi.Ertesi gun benden habersiz 60 binlik takımın hepsi alıp bankada ki borclarını odemiş.Benle alakalı olmayan bekarken yapmış olduğu borcları takımdan odemiş kızlar Bu kadar da terbiyesizlik olunmaz oğrendiğimde kahroldum.Evim kira evimize sadece bir asgari ucret giriyor.Benden habersiz niye boyle birşey yaptın ailende beni insan yerine koymadı duğun kına masrafları takından alıcaz kızım demedi sende borcun olduğunu soylemedin ve benden habersiz takıdan oduyorsun.Hic olmazsa annemle babamın taktığı bilezikleri satmasaydin dedim ve yine susturdu beni takı erkeğindir diye...Ben hep savaştım ama cok yoruldum ustune ustelik ailesi benle kustu aylarca.Aylarca evimize gelmediler ailem erzaklarımızı aldı.Ailesi bi aramadı yeni gelinsin bi ihtiyacın var mı..Tertemiz babamın evinden cıktım ama o stres kavga gurultu kuslukte el opmeye bile gidemedik.Her genc kızın hayalidir oyle değil mi kızlar.Ustune ustelik annem hasta ona belli etmemeye calışıyorum uzulmesin hastalığını tetikler diye ama dayanamıyorum artık kızlar.Eşim uzuluyordu ailesine gitmiyorum diye bu sefer inadımı kırıp gitmiştim.Ailesi demez mi baban yardım etmedi babanın evinden o halinle aldık seni diye Babam daha ne yapsın kızlar ya bu soylenecek laf mı..Duğunu takımdan yaptıkları halde bana soylemedikleri halde bu lafı soyleyebildiler.O sinirle eve geldim eşim haklısın dedi bana ama 1 2 hafta sonra ağız değiştirdi ailemi yanlış anladın oyle bir şey soylemediler kulaklarımla duydum gozlerimizin icine baka baka soylediler sende vardın dediğimde hayır oyle birşey soylemediler diyebildi bana cidden psikolojim alt ust oldu kızlar.Ve ben bu sıkıntılarla uğraşırken gebe olduğumu oğrendim 7 haftalıkmış ertesi gun hastaneye gittim duşuk yaptığımı oğrendim cocuğumun kalbi durmuş o gun aldılar.Uzuntuden cocuğumu da duşurdum ailenin yaptıklarından ve senin bana destek olmayışından uzuntuden cocuğumu duşurdum ben bu saatten sonra aileni gormek istemiyorum dedim.Babanın evinden o halinle aldık seni demeleri babamın evinden tertemiz cıkmama rağmen o kelimeyi etmeleri beni yıktı cocuğumu da uzuntuden duşurdum onlar yuzunden bir daha gormek istemiyorum.Ben bir daha yuzlerini gormek istemiyorum.Yanımdaysan bu evliliği surdureceğim ama bana hak vermiyorsan ayrılmak istediğimi soyledim.Bana ne der begenirsiniz bebeğin duşmesinde benim de ailemin de sucu yok ailemi istemiyorsan bu evlilik bitsin dedi.Herseyi takıyorsun o yuzden uzuldun.Kızlar anlattıklarım normal mi ben mi kafam da buyutuyorum.Beraber aileme gidip gelmezsek boyle evlilik mı olur dedi bana yaNeler yapıldığını bildiği halde takıyorsun diyor.Olanlardan dolayı uzuntuden dolayı bebeğimin kalbi durdu ya. Cocuğumun olumune neden bunlar diyorum ailemi suclama aileme gidip gelmezsen bitsin bu evlilik dedi.Sizce ben cok mu buyutuyorum.!