Merhabalar oncelikle…
16 yaşında bir genc kız annesiyim. Derslerinde başarılı, duyarlı ve sevgi dolu bir cocuktu kızım bundan bir kac ay oncesine kadar. Odasına kapanmalar, seslendiğimiz zaman cevap vermemeler kardeşine karşı saldırgan ve tahammulsuz tavıra girdi son zamanlarda. Odasına izinsiz asla girmem kapıyı calıp girdiğim zaman hemen telefonun ekranını kapatmalar vs de başlayınca erkek arkadaşı olabileceğini duşundum. Cok uzerine gitmedim konuştum annem bak varsa sevdiğin ilgi duyduğun once benimle paylaş ayıp değil sevmek, kusur da değil. Konuşabiliriz ama benden lutfen saklama dedim. Yok anne dedi asla olmadı da sadece bi şarkı vardı dinliyordum icinde kufur gectiği icin rahatsız oldum sen girince kapattım dedi senden asla bir şey saklamam al bak telefonumun şifresi de bu dedi. Peki dedim ona o zaman ama yine de takipte kaldım. Sonraki gunlerde onun telefonunda ona alışveriş sitelerinden ayakkabı bakıyorduk yabancı bir numara aradı hemen yapıştı telefona meşgule attı ani tepki vermedim sakince sordum kızım bi acsaydın belki oğretmenindir dedim. yok anne operator arıyor sabahtır odur kesin dedi. Dun akşam yine yanımızda oturmayıp odasına kactı durdu..babası da kızım kapat telefonu gel yanımıza dedi. Telefonu kapattı ve oturma odasına koydu. Biraz oturup uyumaya gitti. Aslında yapmazdım ama bu şupheli tavırlar beni oldukca rahatsız ettiği icin telefonunu actım ve watsap mesajlarına baktım. Orada telefonuna kayıtlı olmayan bir numara ile yazışmalarını gordum acele ile kapattığı icin telefonunu sanırım oyle gorebildim. Bir kız arkadaşı ile yazışmış bana bilmem şu uygulamada herkes o…u diyor. Allah kahretsin eski sevgilime donduğum icin oldu bunların hepsi gibi bişeyler yazmış.. o bahsettiği uygulamayı aradım uygulamalarda bulamadım ancak daha once yuklediği uygulamalar belli olduğu icin orada bir chat programı gordum indirdim telefonuna ki indirmez olaydım. Ben cocuğumu akıllı, Zeki, doğruyu yanlışı bilen Ozgur bir birey olarak yetiştirmeye calıştım aynı zamanda dini hassasiyetleri olan da bir insanım cocuğumdan bir kere bile kufur duymadım kuran okumayı namaz kılmayı ozellikle kendim oğrettim. Ama o uygulamada benim cocuğum yok olmuş ben başka biri ile yuzleştim. Annesine kufur edilirken gulen, surekli her mesajın sonunda kufur yazan, intihar edicem bu evden beni kurtarın yazmış arkadaşına hem de neden akşam saat 8 den sonra dışarı cıkmasına izin vermediğim icin ..halbuki izin vermediğim zaman anne haklısın gec oldu doğru demişti bana..bunların dışında bir yazışmada beni kullanıyor demiş birisi icin ve duştum o birisini bulma derdine bulmaz olaydım benim daha masumum diye sevdiğim boynunda bebek kokusu duruyor diye kokladığım 16 yaşındaki yavrum sevgili sandığı adamla sanal seks yapıyor hem de karşısındaki ona videolar atıyor boyle olsun vs. Diye ve zerre değer de vermiyor kızıma kufurler hakaretler. Benim kızım nasıl oldu da bu tuzağa duştu gercekten aralarında bir şey gecti mi delirecek durumdayım. Aklım başımdan gidiyor sandım cok uzgunum perişan haldeyim. Ona bir şey belli etmemeye calışıyorum ama bir yandan da hazmedemiyorum onun o yazdığı şeyleri ben eşime soylemeye utanırım. Bir pedagog yardımı ile problemi cozmek istiyorum fakat ona olan guvenim yıkıldı. Bu iğrenc rezil yazışma şekli onun yaşına gore değil cekip karşıma her şeyi biliyorum dememek icin zor tutuyorum kendimi. Lutfen bana yardımcı olun. Aynı yoldan gecmiş anneler psikoloji bilen arkadaşlar ozellikle sizlerin yazdıkları cok kıymetli..cocuğum resmen cift karakterli herkese benden nefret ettiğini yazmış ama beni opmeden uyumaz bana sarılmadan okula gitmez kafayı yiycem