Selam arkadaşlar,mutlu pazarlar diliyorum.
Bu sefer derdim kız kardeşim.. Farklı şehirde yaşayan bir kız kardeşim var,uc cocuklu,asgari ucret karşılığı calışıyor,eşi de 5000-6000 TL geliri olan biri fakat surekli bir işten cıkıp başka yerde ise giriyor,aralarda da 3 aydan fazla boş geziyor.

Bundan 8 sene once 180 bin TL icin haciz geldi,arabaları vardı borcu bitmeden banka el koymuştu.O borc bitmedi duruyor.Sigarayi en pahalisindan icer,farklı bir ildeki koyune gider calıştığını oradaki evi tadilat etmede kullanır hep,eve de kardeşim bakıyor..Enişte bey kardesimin kartlarını ele gecirmiş onları harcıyor ve oduyordu. Kendine calışıyor calışınca da yani. Kardeşime koydeki eve yerleşmeyi teklif ediyor kardeşim kabul etmiyor,kartların bende ben zaten battim seni de batiracağim gorursun diyormuş.Kartlarini geri alamıyor olay cıkar diye..

Neyse kardeşim en sonunda ipin ucunu kacırmış sanırım ki gecenlerde benden borc para istedi, bende de yoktu..yoktu derken ben zaten maaş gunu odemeleri yapıp eve harclık ayırıp gerisini birikime aktarıyorum..bankada TL de beklettigim bir miktar para var altın doviz piyasasınin biraz durulmasını bekliyorum şimdilik altın ya da dovize cevirmek icin.Gecenlerde bir para yattı bana,dişe dokunur bir meblağ olmasa da birkac gıda alsın diye 300 gonderecektim unuttum başka şeye harcadım.Acikcasi eşinin savurganlıgi ve sorumsuzluğu yuzunden cok da icimden gelmiyor bir şey yapmak.

Siz olsaydınız bankada bekleyen parayı cekip verir miydiniz

O da oyle buyuk bir şey değil bu arada ama ortalığın durumu belli ve ben de annemle babami yanıma almış onlara bakan ve anneme SGK odeyen bir cocuklu tek maaşlı biriyim..ipin ucu bende de kacmasın diye dikkat ediyorum her şeyi alamıyorum.

Hem kızıyorum hem uzuluyorum ne yapıp ne yapmayacağımdan emin olamıyorum, sizce ?