Arkadaşlar kayınvalidemden kurtulamıyorum. Nasılsın diye arasam bile cağırıyor sırf bu yuzden artık aramıyorum. Nişanlıyken annem acık acık soyledi kızım ev oturmalarından pek hoşlanmıyor vs şeklinde. Olsun benim cocuklarım da oyle diyip geciştirmişti. Şimdi beni hic rahat bırakmıyor. Ustelik yoğun calışıyorum ve akşamları yorgun oluyorum. Evimde dinlenmek istiyorum. Ya arayıp cağırıyor ya da birilerini alıp bana getirmek istiyor. Ustelik eşim vardiyalı ve onun evde olduğu zamanlarda asla gelmiyor. 4-12 vardiyasında yani akşamları eşim olmadığında her gun arıyor şununla sana gelelim falan filan. Yahu oğlun yoruluyor, o evdeyken dinlensin diye gelmiyorsun da ben yorulmuyor muyum? Ustelik ben yorulmasam da yani calışıyor olmasam da istemiyorum boyle gelmeler gitmeler. Gercekten kocamın ailesi olduğu icin değil. Kendi annem bile cağırmaz beni bilir huyumu. Annem sevdiğim bir yemek yapsa gecerken uğrayıp al istersen der. Emri vaki olmasın diye yemeğe bile cağırmaz. Eşim evdeyken akşamları aramaz. Babam keza damat bizim yanımızda yatıp dinlenemez diye asla evime gelmez doğru duzgun.
boyle anlatınca sadece yorulduğum icin istemiyormuşum gibi oluyor ama yorgun olmasam da istemiyorum.
mesela bugun bana mesaj attı kızım cok acil beni ara yazmış. Bir toplantıdaydım cıkınca aradım diyor ki biz x ’ deyiz seni de caya cağırıyor. Akşam 8 de cıkacağım diyorum hic boşluğun yok mu boşluğunda gel diyor. Kolejde calışıyorum ve oğle aramda cay icmeye cağırması dışında bir sorun yok. Cağırdığı yer arabayla 15 dk falan.
fırında bir yemek yapsa cağırıyor, mercimek koftesi yapsa cağırıyor. Yahu yaptıysan ye işte. Defalarca anlattım benim icin yatıp dinlenmek yemekten daha onemli dedim. Akşamları okuldan cıkınca direkt eve gidip pijamamı giymek istiyorum dedim.
eşim de kendisiyle konuşmuş. Kızcağız eve yorgun geliyor kimseyi davet edemiyoruz, her cağırılan yere de gidemiyoruz demiş. Sen de idare et birileri gelmek isterse falan biliyorsun işte yorgun oluyor demiş. Cunku daha once direkt cağırma dediğinde ağlamaya başl ben ne yaptım ki diye. Daha once de kanser tedavisi gorduğu icin eşim de annesini kırmak istemiyor. Buna saygı duyuyorum benim yuzumden annesini ağlatsın istemem ama dayanamıyorum bu duruma.
diyor ki Ramazan ’da yemek yapma her akşam gelin ben nasıl olsa yemek yapıyorum. Evet cok guzel bir şey bu. Bazıları diyecek ki buldun bunuyorsun. Ama istemiyorum ben evime gelmek istiyorum. Eşim de bizim evimizde de yemek pişiyor niye gelelim dedi. Okuldan gec geleceksin yemekle mi uğraşacaksın diyor. Hemen arkasından da eşime diyor ki sana gecen yıl fabrika Ramazan icin fiş vermişti bu yıl vermeyecek mi? Boyle huyları da var tabi. Yani fişi getir hem yemeği de beraber yiyelim diyor. Fiş olmasa da cağırır ama onu da araya sokuyor illaki.
hadi şimdi calışıyorum bahanem var. Yazın evdeyim şimdiden ne yapacağım diye duşunuyorum. Bu arada şu zamana kadar cağırdığında hic gitmedim. Yani gitmezsen zamanla cağırmaz diyenlere soyleyeyim asla pes etmiyor. Bu arada hamileyim ve cocuk olunca hic kurtulamayacağımı biliyorum. Surekli birilerini bebek gormeye getirecek surekli sulalesini toplayıp gelmek isteyecek. 8 kardeşler

eşim uzak bir yere taşınalım diyor ama kendi annemden babamdan da uzaklaşmış olacağım. Neden uzaklaşayım zaten annem babam yaşlı en azından okuldan gecerken yolumun uzeri uğrayıp ne haldeler bakabiliyorum. Bir de doğumdan sonra tekrar işe başladığımda cocuğu da kayınvalidem bakacak mecbur. Bakıcı paraları ucuk. Harika maaşlar almıyoruz bakıcıya verecek olsam maaşım bakıcıya gider.
keşke annem gibi olsa. Yengem ev hanımı olmasına rağmen birileri yengemle ilgili gelmiyor etmiyor dese annem hemen savunur ev işi bitmiyor yoruluyor der ki haklı. Evde olunca gercekten daha cok iş oluyor. Anneme bakıyorum asla yengemi darlamaz, gelirse mutlu olur gelmezse zorlamaz arayıp zorla cağırmaz. Sevdiğimiz yemeklerden yaptığında haber verir isteyen gelip alsın der. Herkes calışıyor yorgun isteyen istediği yerde yesin der. Biz zaten anneme yemeğe gitmek istersek gidiyoruz.
cook uzun oldu ama gercekten fikirlerinize ihtiyacım var. Kırmak kotu olmak istemiyorum. Kotu bir insan değil. Sadece sınırlarını bilmiyor. Bir de insanlara gosteriş yapmayı seviyor. Gelinim geldi gelinim şunu aldı gelinimle şuraya gittik falan. Birlikte otururken bir anda cat diye resmimi cekip aile gruplarına falan atıyor. Orda olduğumu herkes gorsun diye. Bir kere kahve icmeye gittim hemen goruntulu kız kardeşini aradı zorla bana verdi telefonu. Karmakarışık anlattım farkındayım ama aklıma geldikce yazdım nasıl biri olduğunu anlayın diye.
Uygun bir dille anlat derseniz anlattım. Cağırınca gitme derseniz zaten gitmiyorum. Ama artık mesaj atınca arayınca bile geriliyorum yine kimi getirecek ya da cağıracak mı diye. Cok sıkıldım boğdu artık. Anlattıklarımın fazlası var eksiği yok.
Lutfen bana etkili fikirler verin