İyi akşamlar herkese...
İzmirde yaşıyorum. 6 yılllık evliyim. Korunmuyorum. Bir kez kendiliğimden hamile kaldım ve bebeğimin kalbi durdu.
Yıllardır gittiğim her doktor hamile kalmaman icin hic bir sebep yok, Polikistik over sendromu (PKO) var ama kistler gebeliği engelleyecek boyutta değil dedi. Bu sene hipotroid de başladı.
Bir kez klomenle yumurtalar buyudu catlatma iğnesi yaptım. Olmadı.
En son HSG cektirdim.. Ve sorunun ne olduğu ortaya cıktı. Rahmim kucukmuş ve şekli farklıymış. Tuplerimin biri tamamen kapalıymış. HSG kotu sonuclandı anlayacağınız.
Muayene icin gittiğim doktor aşılama ile vakit kaybetme. Normal birinde bile aşıma ile hamile kalma ihtimali %25-30. Senin icin daha duşuk bu ihtimal, Tup bebek tedavisi oneriyorum dedi ve Su Hastanesinde Dr. Nuray Aygunere yonlendirdi. Nuray Hanım hakkında bilgisi olan veya başka doktor onerebilecek olan varmı?
Tup bebek yaptırmak maddi manevi zor bir surec... Bu konuda fikirlerinize cok ihtiyacım var.
Lutfen doğru karar vermeme yardımcı olun.
Adetin 1. gunu eşinle birlikte gel dedi doktor. Sonra tup bebek merkezine yonlendirecek herhalde. Adetim başlayana kadar karar vermem lazım.