Arkadaşlar

uzun zamandır bazı arkadaşlarımızın dayanamayıp erken test yaptırdıklarını goruyorum.
Nicin 12 gun sonra test istenildiğini merak ettim.Oğrendiğime gore embriyolar 6 gunluk olunca 32 hucreli ve daha sonra kromozonlaşmaya başlayınca hucresinden cıkarak rahime yerleşiyor .Bunu gunışığının bize gosterdiği video belgeselde de izledik.Bu cıkmadan sonra embriyo yerleşmeye calışıyor ya başarıyor yada yarıda kalıyor.genelde transferden sonraki 3 gun ise 12 sonra ,5 gun ise 10-12 gun sonra kan testi isteniliyor.

Bunu sebebi eğer embriyo yerleşmişse tam olarak 11-12 gun organ gelişimi başlıyor.Bu da tutunan embriyonun artık sağlıklı bir başlangıc yaptığını gosteriyor.Alınan kan değerleri dr buna gore değerlendirme alıyor.Eğer değer duşuk cıkıp ,ilerlemeler duzensiz olursa bu embriyonun tutunduğunu fakat organ gelişimde problem olduğunu gosteriyor ve buna kimyasal gebelik olarak adlandırılıyor.Ya 5- 6 haftada adet kanaması ile verilen ilaclarla gebelik sonlanıyor.

Arkadaşlar sizleri biraz sabırlı olmanızı rica ediyorum.Bu sakın erken yapan arkadaşlara bir laf olarak adlandırılmasın .Bunu bende yaşadım nasıl sabırsız ve heyacanlı olduğunuzu anlıyorum.Bundan sonra dr test gunu testinizi yaptırısanız 12 gun baz alınarak daha doğru teşhis konulabilir.Tum deneyen arkadaşlara sabır ve guzel haberler almalarını diliyorum.