Selam kızlar gecenlerde de bu konu hakkında konu acmıştım o zaman kararsız olduğumu neden kararsız olduğumu ne yapacağımı bilmiyorum falan demiştim… Galiba şimdi karara vardık yurt dışına yerleşicez ama hala isteksizim kısa bir ozet gecip fikirlerinizi motive edici sozlere ihtiyacım var zirra kendimde o gucu goremiyorum

Kızlar burda maaşımız 10 bin falan ama eşimin devlete eski dukkanından kalan borcu varmış bu yuzden bin tl sine hipotek koyuldu ve daha fazla koyulma ihtimali varmış zaten burada para biriktiremiyoruz anca kendimizi gecindiyoruz.. 8 aylık kızımız var ona yatırım yapamıyoruz falan ben aslında burda biraz dişimizi sıksak alt gelirde yaşasak yapabiliriz boldan kullanmasak diye duşunuyordum ama dun eşimle ciddi şekilde konuştuk onun duşuncesini dinleyince aslında haklı olduğunu anladım ama işte gitmek istemiyorum (bu arada fransaya gidicez ve ben orada doğup buyudum anne tarafım ful orada oraya gidersek asıl eşim gurbetci olucak ama o cesaret ediyor ben edemiyorum) her neyse eşimin duşunceleri 5 yıl kenara para attıp rentecar acmak vs vs bide şu şu an eşimin annesi babasıyla altlı ustlu oturuyoruz ve bu ev ortak kayınpederimle onun kardeşi ama anlattıklarına gore kardeşi hic bir şey yapmamış sadece para yatırmış kendi hakkını kayınpederim evi yapmış işcilik malzeme vs dort katlı en ustte biz bi altımızda kayınpederlerim bu iki daireyi satsan guzel paraya satarsın zaten uc yıllık evliyim evi o zaman yaptılar malzemeden vs hic kısmadılar en kalitesini kullandıkar denizi goruyor doğalgazlı vs vs kendi evide kullanışlı ama kardeşinin ki oyle değil doğalgazı yok sadece bi katı uyduruktan doşeli baya kalitesiz malzemeleri eski falan en alt zaten yapılı değil ve hasıl kayınpederime bir şey olsa kardeşi konucak benim diye yani bizimkilere bir şey kalmıcak atıyorum iki daire 200 bin tutar ama amcası 500 bin yapar para olmadığını bildiği icin biraz garip insanlar bu yuzden de eşim para biriktirmek istiyor veya tapuları almak istiyor iki dairenibde kendi uzerlerine ki amcası yarın bir gun cirkeflik yapamasın diye… yani bunlarıda duşunuyorum bakıyorum mantıklı yaparlar cunku şurdan biliyorum kayınpederim gecen ay montalama dış cephe vs yaptı kardeşini aramış para gonder tun evi yapim diye kardeşi telefonu bilerekten meşgulum diyip kapatmış bir dahada aramamış o yuzdende kayınpederim kendisinin ve bizim dairenin kini yaptı… biz en ustu yaptığımız icin tavırlılar neymişte niye oraya yapmışız diye cekemiyorlar ama eşim zamanında amcasını cok aramış izin almak icin razımısın diye vs vs bu arada amcası başka bir şehirde yakın değil yani oyle şeyleride duşunuyor devlete 29 bun borcu var burda biriktirmekle yapamayız ki şu var eğer fransaya gitmezsek eşimin calıştığı yer bunları mısıra afrikaya iş icin gonderme durumu var bu sefer giderse 6 ayda bir gelicekmiş o daha zor ben belli bir yaşa kadse babamsız buyudum fransaya gelemiyordu annem istek yapıyordu o uzun surecte yanımızda değildi nasıl bir şey cok iyi biliyorum onun sorunlarını hala yaşıyorum kızımında aynısı olsun istemiyorum o yuzden mecbur 5-6 seneyi gozden cıkarttım..

Bir yandan cok istiyırum gitmek ev cok tatlı aklımda bir suru şeyler var guzel dekor ederim eşimle daha sıkı bağ kurarız cunku kimsesi olmucak bir birimize daha cok kenetleniriz falan ama annemlerden uzak olmak zoruma gidiyor onlar orda olmuş olsaydı ben eşimi ikna etmeye calışırdım onlarsız bilmiyorum zorlanıcam cok ama orası olmazsa eşim tek diğer yerlere gidecek onada hic razı değilim varsın ben annemlerden ayrı kalim ama kızım babasıyla olsun

Coook uzun oldu okuyanlara teşekkur ederim umarım destek verici şeyler yazarsınız cunku ailem anlayış gosterip destek olacaklarına kostek oluyorlar en cokta ablam neredeyse beni dovecek bakışlarıyla ben hamileyken dayım buna iş teklifi etmişti bu gitmedi ama kendi isteğiyle kimse ona karışmadı yiğeni olucak diye istemedi şimdi onu one suruyor bana teklif ettiler sizler icin ben gitmedim sen nereye gidiyorsun diyor ama aynı şey kendi başına gelse gider bi aralar konuştuğu biri vardı ciddiylerdi o zamab gidip birikim yapma hayali kuruyordu ama ben yapınca tersleniliyorum