İyi akşamlar hanımlar,
Defalarca kez dahiliyeye başvurdum sindirim sorunlarım icin. Hepsinde de huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konuldu, sebebi stres denildi. Bir turlu tek sebebin bu olduğuna ikna olamadım, kac kere glutensiz diyetler laktozsuz beslenmeler sağlıklı yaşam spor vs hepsini yaptım ama sonuc yine şiş bir karın, bağırsak ağrıları, gaz şikayetleri…
Sadece bu da değil, baş ağrılarım ve dokulen saclarım sebebiyle yine gittim kac defa hastanelere. Sonuc yine stres yine stres.
Oğrenciyken bana bu teşhisler konulduktan sonra okulun psikoloğuna gitmeye başladım neyseki ucretsizdi, bu terapiler biraz stres acısından rahatlatıyordu beni, konuşmak paylaşmak iyi geliyordu, sonucta arkadaşlarıyla bu kadar derin konuşamıyor insan ama psikoloğa her şeyini anlatıyorsun profesyonel olduğu icin. O zamanlar yoğun dersler, gelecek kaygısı ve en onemlisi de ailevi sorunlarım-cocukluğum sebebiyle cok stresliydim.
Şimdi ise mezun oldum, avukatlık stajımı bitirdim ve mevcut durumda işsiz bir avukatım cunku bu krizde doğru duzgun bir maaşa doğru duzgun bir buro bulup da duzen tutturamıyorum. Aslında bir buroda avukat olarak calışıyordum fakat bana buro işleri yaptırmayıp sırf ayak işlerine gonderdikleri icin cıktım oradan. Amacım mesleği layıkıyla oğrenmek cunku.
Haliyle bu durumlar hem sinir stres olarak beni cok yoruyor (bu kadar emeğe cabaya hak edilen yerlerde olamamak, istenilen duzeni tutturamamış olmak) hem de maaşım olmadığı icin psikoloğa para veremiyorum. Hoş, gerci iş bulsam da kıt kanaat gecineceğim anca. Her şey ateş pahası, bu kadar sene okuyup didinip elde sıfır olunca insan yoğun bir karamsarlık yaşıyor. Bu da sağlığıma yansıyor devamlı.
Ozetle, benim durumumda olup bunca strese sinire rağmen sağlığında yaşadığı sorunları, gunluk gelecek kaygılarını yenebilmiş olanlar varsa cozum onerilerini yazarsa cok mutlu olurum. Cunku gercekten hayat kalitem cok duştu.
Dahası, ekonomik sorunlar sebebiyle stres olmayan, gecim kaygısı yaşamayan yoktur diye duşunuyorum. Sağlık sorunlarıyla nasıl başa cıkıyorsunuz bu gergin donemde? Kafa dağıtmak icin doğru duzgun gezemiyorum bile para gittiği icin. Vicdan azabı bile cekiyorum hatta işsizim ama para harcıyorum diye.