Boyle bişey başımıza ilk defa geldi devlet kurumlarında hala ruşvet kaldı mı? İnsanlar boyle mi zenginleşiyor?
Konu şoyle ki; Eşimin Bi devlet kurumunda evrak işi vardı. Yaptığı staj gunlerini saydırıp, staj bitirme belgesiyle alanıyla ilgili staj başvurusunda bulunacaktı. Neyse biz gittik staj kağıtlarını vermeye (butun evrakları eksiksiz ve tam)ben bebekle arabada bekliyordum eşim binaya girdi. Bi sure sonra sinirli Bi şekilde geldi. Gişedeki memur demiş ki: "bu evrak İngilizce tercumesi lazım bu evrak ruşca tercumesi lazım. Şurda muhur var imza lazım. Sen bu evrakları al sokağın sonunda simitci Mustafa var o halleder bana getirir" aynen bu cumleyi kurmuş... Sonra kalem lazımdı eşim yakınımızda kırtasiyeye kalem almaya gitti ve kırtasiyeciye simitcinin yerini sormuş hemen kırtasiyeci şu cumleyi kurmuş "bizde aynı işi yapıyoruz 200 halledim simitci pahalı" demiş ve simitcinin yerini bile soylememiş..
Neyse eşim bu konuda yetkili tanıdığını arıyo ve tanıdığı boyle sacma şey mi olur mudur x hanımın yanına git demiş. Eşim o bayanın yanına gidiyor bu olayı anlatmıyor evrağım yanar diye.. Mudur evrakların tam memura ver stajların sayılsın diyor..
Eşim simitciye gonderen memurun yanına gidiyor memur "ee simitci" demiş. Eşim x hanım yolladı evrakları tammış tercumeye gerek yok boyle Bi olay da yokmuş demiş.. Memur " he evet evet tamam stajı sayrıdıyorum" demiş
Bu nedir? Zaten ekonominin kotu olduğu bu zamanlarda boyle insanlarda mi diş gecirdiklerini somurecekler.. Denetlenmiyor mu bu kurumlar