Merhabalar kızlar nasılsınız ? Size ekonomi konusunda danışmak istiyorum. 1 bucuk seneye yakındır evliyim. Ben 23 eşim 28 yaşında. Kira odemiyoruz 2 kişi asgariden biri yuksek şartlarda calışıyoruz. İlk evlendiğimizde 5 6 ay sonra araba aldık. Hic aklımızda yoktu eşya borclarımız vardı ama nasip oldu uyguna da denk geldi hazır 2 kişide calışabiliyorken altınları değerlendirelim istedik. Vadesini kısa tuttuk 3 sene kadar. 1 sene dolmak uzere hatta. Konuyu anlamanız icin detaya giriyorum.
Araba aldığımızdan beri sıkışığız ama şukurler olsun her şeyimizde var ac değiliz acıkta değiliz. Evlilik oturması hem de borctan dolayıda cocuk duşunmuyoruz. Araba borcundan dolayı ilk sene zor gecti ama bunu biz istedik hem faiz az olsun hemde cabuk bitsin diye. Gelen zamlarla birlikte rahatlayacağız. Eşim para harcamaz icki sigara alışkanlığıda yoktur eksiği varsa alırız birlikte o da nadirdir. He bir de kardeşinin doymak bilmeyen boğazı var tabi konumu bilenler anlamıştır neyse

Bende borca girmek istemiyorum kenara para atalım gram alalım sonra yapalım diyorum. Bu arada bizim mutfak masrafımız cok tutmuyoruz. İşyerinde kahvaltı yapıyoruz akşam yemekleri de col tutmuyor. Temizlik malzemelerinide fazla alınca bize 5 6 ay gidiyor 2 kişi olduğumuz icin. Kıyafet tarzı mevzularıda taksitle alıp hallediyoruz elhamdulillah sağlığımız da yerinde. Bu arada 1 senedir odemeleri yaptıktan sonra bize kalan para 300 500 u gecmez kalmıyor bile. Eşim urun sattıkca bana harclık veriyor. Cok şukur hicte yansıtmadı parasız bırakmadı. Şimdi onumuz acıldı odemeleri herşeui kartları odeyince 2500 3000 falan kalıcak. Kafam karıştı bilemedim cocuk olduktan sonra işler değişiyor mu ? Birikim yapılmıyor mu ? Cevreden bir de cocuk baskısı başladı kariyer yapıyorum susun diyorum inatla soruyorlar. Bir de korunduğum icin de olmaz diyede korkum başladı ne alakaysa. Aldığımız arabanın fiyatı 100 bin zamlanmış 10 ay icinde. Siz ne duşunuyorsunuz kızlar ? Cocuk olmadan once şunları şoyle yapın diye onerebilceğinz bir şey var mı ?