Merhaba hocam,
Ben 20 yaşındayım. Bekarım. Mide ağrısıyla gittiğim bir hastanede, şans eseri pko'lu olduğumu oğrendim. Adet duzensizliğim olurdu fakat ben pekte umursamazdım. Neyse, O zaman doktorum Tarlusal verdi bu bitince adet olursun, adetinin 4.gunu Gynelle denilen bir ilac yazıyorum ona başla, 3 ayda bir kontrole gel dedi. Ek olarak diyetisyene gonderdi. Diyetisyen Gynelle'ye şimdilik başlama dedi bana. Kilo verince o zaten gececek dedi. Ben 16 kilo verdim. Ama adet duzensizliğim duzeleceği yerde daha beter oldu. 1 ay olur 1 ay olmazdım. Şimdi, 4-5 ay hic olmadığım oluyor. Tekrar gittim jinekologa, ve anlattım durumu. Diyetisyen Gynelle'yi icmememi soyledi, bende icmedim dedim. Cok kızdı bana, tekrar yazdı, tarlusalla ikisini. Bu kez ictim tarlusal'ı, 5 gun boyunca gunde iki kez olarak. Tarlusal biteli neredeyse 20 gun oluyor ben hala adet olmadım, adet olmadığım icin gynelleye başlayamıyorum. Kasık ağrılarım başladı. Eskiden boyle olmazdı. Bıcak saplanıyormuş gibi, aniden geliyor bazen. Midem felan bulanıyor bazen. Duygusal olarak cok kotu oldum. Cok duygusallaştım, herşeye ağlıyorum. Normalde hic ağlayan bir yapım yoktu. Karın bolgemden kilo almaya başladım. ve neredeyse 5 aydır adet olamıyorum. Şehir dışındayım, oğrenciyim. Doktorum memlekette. Şuan gidebilme şansımda yok, dersler başladı. Sizce onemli birşeyim var mıdır? Kendimi cok yorgun hissetmeye başladım cunku. Cok fazla susuyorum. Acıkıyorum, ani şeker krizlerim tutuyor. Ailemd e diabet oykusu var, bu yuzden hep kontrol ederim, bazen olcuyorum şekerimi 70lerde cıkıyor bazen olcuyorum 110larda cıkıyor. PCO'nun diabet yapabilme riski varmış diye duydum. Acaba bendede boyle birşey mi oluyor? Cunku gercekten hic iyi değilim.. Şimdiden cok teşekkur ediyorum.
Polikistik Over Sendromu
Tüp Bebek0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Polikistik Over Sendromu