Herkese merhaba arkadaşlar insulın direnciyle basim fena halde dertte yaklaşık 6 ay once teshis kondu.şekerime bakıldi onda sorun yok şukur ama değerim normalin azcık ustunde diye ilac vermediler diyet yapman lazm dediler. gittim diyet listemide aldm.ilk zamanlar onemsemedim diyet yapmadm ama gecen hafta bir baktm 6 kilo almişim bu sure zarfinda.ozamandan beri kafayi yiyorum bunu kendime nasl yapabildim nasl onemsemedim diye.ki evlendiğimde 45 kiloydum .evliliğin rahatliğiyla 10 kilo aldm.eşim de ben de.sonra tup bebek yaptrdik flan ozaman da yaklaşk bi 10 kilo aldm kullandığım ilaclardan dolayı.geri de veremedim.şimdi bir suredir eve kapandm onunda etkisi var. yakın arkadaşım kardeşim dediğim insan şehir değiştirdi.memleketine donmek zorunda kaldı işi sebebiyle.annemler desen onlarda babamin işi sebebiyle başka şehire taşındılar.kuzenim vardi o da kocasının memleketine taşındı şuan dışarıda vakit gecirebileceğim bi arkadaşm var onunlada firsat buldukca goruşuyoruz oyle bir haldeyimki şimdi devamlı acım. doyma hissim yok.tatli yemeden rahatlayamiyorum.10 gundur diyet yapiyorum ciddi ciddi ama zaman gecmek bilmiyor.bazen sinirden oturup ağlıyorum ama kesin kararlıyım artk kilo vermem gerekiyor. giydiğim hic birşeyi kendime yakıştıramiyorum.kendimi cok cirkin hissediyorum.benim gibi bu sorunu yaşayip da istediği kiloya duşen var mı.nasl başardinz.bana ne tavsiye edersinz.cok zor durumdaym.nasl başarıcam bilmiyorum