İyi geceler arkadaşlar, benim sorunum ve sabahtan beri icimi kemiren derdim annemin hastalığı.
Annem 2017 başında doktor doktor gezmemiz sonucu esansiyel trombositoz tanısı aldı. Trombositleri kontrolsuz şekilde artıyordu ve cok nadir gorulen bir hastalıktı, en iyi şekilde tedavisi icin cabaladım, ama yapılacak cok bir şey de yoktu hastalığın yapısı gereği kan sulandırıcı aldı her gun ve belli aralıklarla bir unite kanı boşaltıldı.
Uc ayda bir kontrole giderek sureci devam ettiriyorduk bunca yıldır. Bu sabahki kontrolde 500-600 ’den aşağı duşmeyen trombosit değeri 200 cıktı. Hastalık duzeldi mi diye duşunmedim bile cunku gen mutasyonu sonucu oluşan bir hastalık ve duzelme ihtimali yok.
Doktorla goruştuğumuzde 1 ay sonra yeniden test yapılacağı, değerin boyle cıkarsa kemik iliği alıp bakılacağı buyuk ihtimalle miyelofibroza donuştuğunu soyledi. Bu hastalık ise cok cok daha nadir gorulen bir kemik iliği kanseri.
Aklıma takılan başta şu, annemin damarı cok zor bulunuyor ve bulununca da kan almak yine zor, yine oyle oldu ve cok az kan geldi tupe. Pıhtılaşmadan hemen gonderdiler zar zor analiz edilmiş diye soylediler, acaba sonuc yanlış cıkmış mıdır? Sizce tekrar ettireyim mi testi? Bir yandan da duşunuyorum koskoca hastane, onca yıl eğitim almış nitelikli hemşireler. Boyle bir hata yapmaları sacma geliyor. Ama bir umut “ya oyleyse” duşuncesi aklımdan cıkmıyor.
İkinci olarak annem benden daha sakin ama benim surekli suratım asık, onu kotu etkilediğim icin cok suclu hissediyorum. Nasıl toparlayacağım kendimi bilmiyorum.

Tam antidepresanı bırakmış, duzgun bir sisteme sahip bir hayat kurmuştum derken, oyle bir celme taktı ki bu durum bana. Kafaları yiyorum sanki, hemen cocuk yapma fikirleri falan geliyor aklıma, annem cocuğumu sevebilsin duşunceleri. Cok zor durumdayım, alt ust oldum