Merhaba,benim problemim annem. 1 senedir evliyim. İlk gunlerden itibaren dur durak bilmeyen bir telefon trafiğimiz var. İşe guce dalıp bir gun aramasam ertesi gun tavır yapan,saat 2ye kadar aramasam niye sesin cıkmıyp diye arayan bi annem var. Daha anlaşılır olmak icin birkac ornek vermek istiyorum. Uzun olacak okuyanlara teşekkur ederim.

- Evlendikten 1 hafta sonra eşimin ailesine ve annemlere el opmeye gittik. Bundan 1 hafta sonra yani ben 2 haftalık evliyken hastalandım ağrılar icinde yatarken arayıp haftasonu gitmediğim icim tartışma cıkardı. Şok oldum balayında olduğumu izah etmeye calıştım,"ozleyen gelir" diyerek fırcaladı,konu kapandı.
-Hergun telefonda konuşmamıza rağmen her cumartesi pazar vara yoğa arıyor. Konuşmalarının genel teması havaların sıcaklığı ve ev işleri.
-Pazar sabahı 10da arar,acmazsam 1de tekrar arar. O gun donuş yapmazsam ertesi gun laf sokar. Coğu kez annemin aramalarıyla uyandık pazar gunleri.
-Eşimin işyerindeyken, kayınvalidemdeyken,evimizde misafir varken,tatildeyken surekli arıyor.
-Ramazanda gece 01.30'da aradı ve efsane tespitini aktardı: "napıyosunuz hava cok sıcak". Arama sebebi de oruc tuttuğumuz icin sahurda uyanık olmamızmış.
-İftarda ezan okunuyor on dakika sonra arıyor daha sofradayken konuşmaya calışıyor,misafirim olsa da.
-Akşam 22.30 : "ya ben senin borekten yaptım ustu cok kıtır oldu normal mi" minvalinde aramaları oluyor.
-Bize geliyor sabahtan,akşam 6 da gitti diyelim. Saat 7de arıyo: "naptın ben geldim bulaşık yıkadım vs vs vs"
-Kayınvalideme gidiyoruz,orda olduğumu bile bile 4-5 kere arıyor uzun uzun caldırıyo mahcup oluyorum telefonu sessize alıyorum. Hep boyle bu.
-Gecen pazar akşamı aradı yemek yapıyordum acmadım,bir saat gecmedi tekrar aradı,acmadım,bir dakika gecmedi babamdan aramaya başladı. Sinirle actım: "niye acmıyosun hasta mısınız evde teksiniz insan merak ediyo" dedi,şaştım kaldım.
Uzulerek soyluyorum anneme musait olmadığım "ozel" zamanlarımız olduğunu anlamıyor. Olumune caldırır ve o telefon acılacak.

Orneklerimin bir kısmı bunlar,gecen hasta olanlardan sonra daha once 2648484 kez soylediğim gibi eşimin evde olduğunu birlikte vakit gecirdiğimizi soyledim ama anlamamış olacak ki bugun yine aradı.
Aynı durumdan ablamda şikayetci,ona da gece 12de beni arasana diye mesaj atıyomuş aramayınca kızıyomuş,surekli lafa tutuyor eniştem de şikayetciymiş ama bi şey diyemiyoruz hicbirimiz.
Durumum bu,eşim bozuluyor mudahale etmese de benden bu duruma son vermemi bekliyor sabırla. Film izliyoruz mesela,annem arıyor filmi durduruyor,elinde kumandayla annemin telefonu kapatmasını bekliyor. Tatile gidiyoruz oralar nasıl diye arıyor. Ya da daha uygunsuz anlarda arıyor.
Pazar aramazsam pazartesi saat bir de arıyo "ne zamandır sesin cıkmıyo" diyo. Anne cumartesi konuştukya diyorum,cevap "e bugun de aramadın".O sırada saat henuz oğlen 1.
Yani annem arıyo kızlar. Arıyo,acmayınca alınıyo bir de.

Uzun oldu sabır gosterip okuyanlara teşekkur ederim o kadar doldum ki artık. Utume,temizliğime kadar karışıyor onları sığdıramayacağım artık.Lutfen bana oyle şeyler soyleyin ki şu işi halledeyim,pazar sabahı telefonumu sessize almaktan usandım artık. Keşke şu an kayınvalidemden yakınıyor olsaydım. Bu duruma ne yapabilirim,nasıl konuşmalıyım sizce