Bir tanıdığımı aracılığıyla hayatına dahil olduğum ayşeden sizlere bahsedeceğim. anne ve babası kucukken Ayşeyi halasına veriyorlar. Tahminimce evlilik dışı bir cocuk da olabilir.bu guzel Ayşe dayısının yanındanda kovuluyor. O gun okula gidecek ne yol parası ne bir TL si. Tanıdığım Ahmet abim bunun tum ihtiyaclarını karşılayıp 1 aylk harclığını veriyor. Bnada telefon konuşmasında bahsetti. Cok uzuldum. Malum bnm coook buyuk sorunlarım var. Ve ayşenin telefon numarasını aldm. Tanıştık. Ona bir kac aydır kendim ve her ay dahil ettiğim arkadaşlarımla yardımcı oluyoruz. Cok şukur okulunu bitirecek yanıma gelicek onu guzel bir işe sokacağım. Bn yokluğu kimsesizliği gormuş biri olarak onu cok iyi anlıyorum.
Yakın bir arkadaşıma bahsettim durumu. O da bizde yardımcı olalım bir dahaki ay dediği icin ona yazdım. Varmı kızın resmi merak ettim dedi. Bnde whatsaptan profil resmini attm. Bana dediki kusura bakma bu makyajı yapabilecek bir kızz fakir olamaz. Bnm torunm var ona yardım ediyorum dedi. Oğlu 9 bin maaş alıyor. Cok cnm acıdı... Sanki benim evladıma der gibi cnm acıdı. Ona hic bir şey demedim. Sen bilirsin dedim. Sen yardımcı olrm demiştin o nedenle seni rahatsız ettim dedim. Ben şok.... Ben o kadının parasına mı kaldım,, o cocuk ona muhtacmııı Ben bakamam mı sen kim oluyorsun da gibi gibi kendi kendime soyelnip sinirlendim.
Ayşenin makyajına gelince sadece mat koyu kahve ruj ve rimel vardı.... Kızımız beyaz tenli kara kaşlı kara gozlu bir kız... Zaten guzel. İnanın abartı bir durum yoktu. Olsada bu kız o malzemeleri yazın calıştığı icin almış olabilir, arkadaşından resim cekmek icin alıp kullanmış olabilir... İnsanların coğunluğu yardım etmek yerine acımayı seciyorlar. Bir durum karşısında Aaa yazık diyip ama ben ne yapabilirimi soyluyemiyorlar.