Merhaba herkese
Ben ilkokul bunyesinde okul oncesi oğretmeniyim şubatta eş durumuyla koyden buraya (merkeze) geldim

Neyse ben koyde 4 yıl oğretmenlik yaptım şartları cok zordu ama mutluydum

Buradaki oğretmenler bi tuhaflar anlatıyorum siz karar verin

Sınıflar 2 tane 2 kişi kullanıyoruz,sabahcı oğlenci olarak yani toplamda 4 kişiyiz.
Ben sabahcıyım oğlenci olan oğretmen (sınıfı paylaştığım hoca) sınıfta kendi cumhuriyetini ilan etmiş okuldaki 6. Yılı falan.Sınıfın duvarlarından panolarına kapısına kadar sahipleniyor bir işlem yaptırmıyor bayağı bildiğiniz mudahale ediyor
(Benden once giden oğretmeni de bezdirmiş Hatta o da bu sebepten kacmış gitmiş)

Ornek vereyim sınıflarımızda normalde hava grafiği renkler sayılar gunler vs şablonları olur en onemlisi Ataturk koşesi.
Ama bu sınıfta hicbiri yoktu stajyerlerin yaptığı (lise) eğri buğru cicekler bocekler kelebekler yani herhangi bir anlam ifade etmeyen tavana kadar asılmış duzensiz şeyler vardı

Ben de boş duvara Ataturk koşesi yapayım dedim diğerlerine karışmadım

Yaptığım gunun akşamı bu oğlenci hoca beni Aradı,sınıfta bişey yapacaksanız beni de arayın fikrimi sorun dedi
Okey dedim uzatmadım hatta hak verdim ortak kullanım alanı cunku dedim.

Gecen donemi bitirdik yarı acık yarı kapalı,bu donem temiz guzel renkli başlayalım dedim,mesaj attım yeniliyorum hepsini dedim tamam dedi
Yeniledim 1 hafta boyunca uğraştım son gun boş olan bi panoya (geldiğimden beri boş) kendi sınıf mevcudu grafiğimi yaptım,akşam beni Aradı o panoyu sınıfa ben getirdim kullanamazsınız dedi

Yani o kadar emek caba hatrına insan boyle terbiyesiz olmamalı diyorum,yine yumuşak gittim
Dedim ki “bakın geldiğimden beri sınıfa bişeyler yapıyorum kırtasiye malzemesinden oyuncağa kadar aldırıp getirtiyorum (yardımseverlerden) ortak kullanıyoruz,ben aldım uğraştım demiyorum keşke siz de boyle yapsanız” dedim,guldum o da beni oyle yumuşak gorunce yumuşadı sustu kapadı konuyu.(anlık)

Uzattım ama orneklerle anlayın beni istiyorum yıllarca koyden cıkayım diye bekledim (yolu uzundu perişan oluyordum maddi manevi) şimdi bu okuldan cıkmak istiyorum

Neyse işte sınıftaki 10 dolabın 9 una adını yazmış kullanmayayım diye gecenlerde stajyer cocuk onun dolabından hamur kalıbı cıkardı benim cocuklara kullandırdı,acıkcası biten eriyen bişey değil diye ben de sesimi etmedim cocuğa bi de bir kereden nolcak hatta dedim ki bence gordu nasıl cabaladığımı o da kullanalım diye orta bi yere koydu dedim kendimce.

Dun kalıpları kullandığımızı stajyerden oğrenmiş ve kilitli dolaba kaldırmış
Mesaj attım dayanamadım “ hocam ben sınıfa 5 koli oyuncak getirdim 3 gunde coğu kırıldı dokuldu sormadım bile nasıl oldu diye,biz cocuklar icin buradayız kalıplarınızı bizle paylaşmanız kotu bişey değil ki,hem kullandıkca bitmezdi onlar” dedim
Hic cevap vermedi sinir oldum iyice sildim numarasını.
(Geldiğimde sınıfın faresi bozuktu gittim fare aldım hic kaldırayım ben aldım o kullanmasın hesabına girmedim bi kere utanırım ben)

Yani cidden olan her şey aynen boyle sizce ben mi tuhafım o mu ? O ise ben nasıl davranayım sinirlerim bozuldu iyice mutsuzum okulda.

Diğer oğlenci olan erkek hoca da farksız değil
Gecen gun corabım ıslanmasın diye lavabo terliğine ayağımı basıp elimi yıkıyordum ki kendisi icerde halıda kullandığı terlikle tuvaletten cıktı ve bana “siz terliğinizle bu terliğe mi bastınız ıııyyyghhh” dedi şok oldum
Sizinki şuan cişli dedim bana akıl vermeyin once terliğinizi temizleyin o terlikle halılara basıp sınıfa gececeksiniz dedim
Ki benim elimi yıkadığım yer kapı eşiği ve terlik ıslak diye terliğimle basıp yıkadım

Oğretmenler neden şoyle boyle demeyin rica ederim tarafsız yorum yapın

İceri terliğiyle tuvaletin icine kadar giren biri size temizlik dersi verse ne derdiniz Allah aşkına ?

Ya da sınıftaki cop kutusuna kadar sahiplenen ama sınıfa hicbir katkısı olmayan birine siz ne derdiniz tepkiniz ne olurdu şaştım kaldım

4 yıl koyde 1,5 yıl ozelde calıştım insanlarla asla bir munakaşam olmadı hep saygı duyulan sevilen biriydim