Konuyu bdv ya da cinselliğe acmıyorum. Derdim var bu goruşu paylaşmak icin daha uygun geldi. Ama istenirse taşınabilir tabii ki.

Benim sıkıntım evlilik oncesi cinselliği normal bulmam ama beynimin bunu yetiştirilme tarzım yuzunden kabul etmemesi. Bunu nasıl aşacağım bilmiyorum.
Burada ceşit ceşit insan var biraz tartışalım, bu konuda sohbet edelim istedim. Bunun zaten kesin bir doğrusu yok. Herkes kendininkini dile getirebilir.
//. Kısa kesmeye ve akışkan yazmaya calışacağım. Emin olun okunabilir bir seviyede. Şimdiden teşekkurler. //
Evlenmeden cinsellik yaşanması ve o kişiyle uyuma bakılmasını doğru buluyorum ve oyle de yapacağım.
Yani gerdek gecesine bir şey saklama gibi bir duşuncem katiyen yok.
Şu anlık evlilik hayalleri kurduğum biri falan da yok. Ne zaman olur umrumda da değil. İster 25 ister 30 ister 40 da. Doğru insan gelince. Kısmet diye bakıyorum bu evlilik işlerine. Belki de hic olmaz.
Cocuk hayalim olmadığı icin biyolojik olarak gec de kalacağım bir durum yok. Ayrıca muhtemel eş adaylarımı azaltacak bir durum. Coğu kişi cocuk istiyor.
(Değişir demeyin kendimi bu konuda emin olun cok iyi tanıyorum ve bu duşuncem sağlam temellere dayanıyor.)
Genel kişiliğimden sonra cinsellik hakkında goruşlerim aslında şu şekilde.
~Kızlık zarı hiccc umrumda değil. Hatta bazen orada oyle bir yapı olduğunu bile unutuyorum . İlk ilişkim de asla kan gelsin istemem. Hatta geleceğini duşununce moralim bozuluyor. Elimle bozsam falan zerre umrumda olmaz.
~Dini inancım yok. Gunah, ayıp olarak gormuyorum. ( O yuzden dini tavsiyeye de gerek yok. )
~Karşımdaki insanın gecmişi hicbir zaman umrumda olmadı. Cevremde de 20 yaşlarında cinsel hayatları olmuş arkadaşlarım var. (Zaten biraz onları gormek benim bakış acımı genişletti.)
~Kendimi daha bilmediğim, var mı ondan emin olmadığım bir erkek icin saklamak oldukca sacma geliyor. Kendimi hediye paketi gibi hissediyorum. Sırf ilk o yapsın diye, egosu tatmin olsun diye kendi cinsel isteklerime saygı duymayacak ve yaşayamayacak olmak beni ezik ve kendime saygıdan yoksun hissettiriyor. Duşunduğum gibi yaşayamıyorum. Birinin malı gibi hissediyorum.
~Karşımdaki insan bakir değilken bakire insan arıyorsa ondan anında soğuyorum. İsterse hayatımın aşkı olsun. Direkt saygı duyamayacağım, konuşmak dahi istemeyeceğim biri olarak goruyorum ve tiksiniyorum. (Yani boyle biriyle zaten yapamam.)
Bakir ise de kendi bilir. Bence takmamalı ama kendi icinde yetersiz hissedecekse falan saygı duyarım ve uymadığımız icin uzulup yollarımızı ayırırız.
~Bakireliği takan insanların genel olarak kadının da istekleri ve hayatı olabileceğini yok saydığı onları bir nesne olarak gorduğunu duşunuyorum. Kişiliğinden cok, ona sahip olma ve bedensel bir varlık olarak baktığını yani insan olarak gormediğini duşunuyorum.
~Bana değer verdiğini hissetmediğim, ona değer vermediğim ve belli sure gecirmediğim kısaca sevgilim olmayan biriyle cinsellik yaşamak da istemiyorum. Ama sevgiliyle de yaşanabilmesi gerektiğine inanıyorum. Zaten oyle hop diyince sevgili değiştiren bir kız da değilim. Karakterim o yonde değil. İstesem de yapamam. Yoksa oyle olan arkadaşlarım da var ama benim icin cinsellik icin belli koşullar sağlanmalı.
Genel fikirlerim bu yonde. Şimdi ben pişman olur muyum? Hic sanmıyorum. Yani duşuncelerime gore olmam gibi geliyor.
Ama daha gencim yani belki de sağlıksız duşunuyorum ya da aksine oldukca olgun. Emin değilim. O yuzden deneyimleriniz ve fikirleriniz onemli.
Siz benim hakkımda ne duşunuyorsunuz? Burada evlenmeden cinsellik yaşayan kişiler siz bu aşamalardan gectiniz mi, nasıl bir duşunceyle cinsellik yaşamaya bu gibi bir toplumda adım atabildiniz?
Fazla kafaya takmışsın diyebilirsiniz. Kk de konu acmayı ve boyle toplumsal konuları konuşmayı, kendimi gozlemlemeyi seviyorum. O yuzden bu konuyu acıyorum. Yoksa eninde sonunda kendi kararımı kendim vereceğimi biliyorum.
Guncelleme=
Neden kendi icimde bunu cozemediğimi anladım. Duygusal bir eksiklik varmış. İlerideki sayfalarda fark ettim. Her şey mantıklı olsa da insan bunu arıyor. Hepinize teşekkur ederim.
Konuyu kapatmıyorum ki konum icinde başka konular acılmış. (Cinsel hastalıklar gibi) Onlar hakkında fikirleri olanlar yazmaya devam edebilsin.