Merhaba iyi akşamlar kızlar yaklaşık bir bucuk senedir işsizim.Hayatımın en belirsiz ve en sıkıcı donemi oldu istediğim yerler olmadı bir turlu el sıkışıp kesin oldu dediğim yerler oldu ya başka biriyle anlaştılar ya da firma eleman alımını durdurdu ya da uzak yerde olup benim ikamet ettiğim yere servisi yoktu birsuru olumsuzluklar silsilesi kısacası.Şu son bir aydır nerdeyse hic yeni ilan yok asgari ucret artınca ilanlar da da bir azalma oldu.Gecen hafta bir firmaya başvurmuştum sekreterlik icin beş yıllık bir firma şartları iyi ama bizim istediğimiz giyim tarzı topuklu ayakkabı etek elbise tarzında dedi ik yardımcısı ben de olur dedim ama benim o tarzda kıyafetlerim yok daha onceki işyerimde sade giyiniyordum kot pantolon siyah pantolon kazak bluz tarzı makyaj yapmazdım icerdeki arkadaşların da coğu oyleydi ben topuklu ayakkabıyı hic giyemem hayatımda bir kere falan giydim o kadar.Elbise etek elimde yok maalesef yazılık iki elbisem var o kadar.Baştan aşağı giyinmek o tarzda maddi olarak fazla para tutar.
Yapı olarak da oyle giyİnmeyi hic sevmiyorum ama işyerinde temiz duzgun giyinirim hep yarın ikinci goruşmeye cağırdılar.Yarın bu konudan bahsedip sorsam acaba kural olarak bir tık değişiklik olur mu bilemiyorum.
Goruşmeye gittiğim yerler cok oldu sadece bir holding firması boyle bir talepte bulunmuştu genelde cok kurumsal firmalar bu tarz bir giyim tarzı istiyor bu firma dort beş yıllık yeni bir firma yani.
Sizce kıyafet konusunda esneklik sağlarlar mı yoksa bunu sorun etmeyen birini mi tercih ederler.