Hanımlar,
Ozellikle son yıllarda sosyal medyada surekli gorduğumuz kadın cinayet ve tecavuz haberleri bende buyuk bir korku oluşturmaya başladı.
Evde bir iki gun tek kalmam gerekse bile korkuyorum. Birileri evde yalnız kaldığımı oğrenecek, hırsızlık icin gelse bile beni tek gorunce niyeti değişecek tecavuze yeltenecek, sonra da oldurecek gibi korkular yaşamaya başladım. Kaldığım ev guvenilir bir muhitte bu arada, kapıyı da her gece kilitlerim.
Ama gelin gorun ki Turkiye ’de surekli kadınlara yonelik kotu bir haber gormekten tedirginim. Ozellikle yazın okuduğum bir haberde (Cağla Tuğaltay) bir kız kendi evine girip evinde bir adam ile karşılaşıyordu ve adam tarafından cinsel saldırıya maruz kalıp olduruluyordu. Faili hala mechul. Bu tarz haberlerden fazla etkileniyorum. Malum her yer sapık kaynıyor. Guvende hissedemiyorum kendimi ozellikle akşam/gece vakitlerinde. Tek başıma uyurken bir şey olacak korkusu yaşıyorum.
Bu korkularımı nasıl aşabilirim? Hep tek kalmaktan korkan biri olmak istemiyorum yaşım 25 bu arada. Normalde dediğim gibi tek kalmıyorum ama arada tek kaldığımda bu durumları aşabilmeliyim yaşım itibariyle. Lutfen yardımcı olun bana.