Hanımlar baştan belirteyim dert edilecek bir konu değil ama garipsedigim bir durum var. Evli, cocuklu ve yaşı genc bir akrabam, kırk bile değildi yaşı, kalp krizinden vefat etti iki hafta once. Ben cok uzuldum. Eşine, cocuklarına vs. Hep aklimdalar.

Bu akrabanın ablaları telefonumda kayıtlı, doğal olarak WhatsApp durumlarını gorebiliyorum. İki hafta once, dağ gibi abilerini kaybeden ablaları, hicbir şey olmamış gibi kendi fotolarını, cocuklarını, gittikleri yerleri paylaşıyorlar. En son dun akşam "eltimle kahve keyfi" temalı pastalı borekli bir durum paylaştılar. Acıkcası, neden diye sordum kendi kendime. Neden boyleler bunlar?

Sanane diyeceksiniz belki. Belki iclerinde acılarını yasiyorlardir, illa sizlanmalari mi lazım diyeceksiniz ama icime dokundu bu iki haftada unutma, eğlenmeye başlama halleri. Bilmiyorum, anlamıyorum insanlari. Ablasını Taziye icin aradığımda "yaşasaydı zaten felc kalacaktı, beyni hasarlanmis" gibi bir laf etti. "Felc kalabilir, beyni hasarlı da olabilir, yaşamasın mi boyle olanlar, direkt olsun mu" diyemedim.