Merhaba hanımlar,
Şu an kendimi cok kotu hissediyorum.
Aşırı bir vicdan azabı icindeyim.
45 gunluk bir oğlum var. Doğduğunda yuksek risk grubunda diye meme artı mama ile besledik. Sutum gelmiyordu, sarılığı artmasın diye.
Sonraki kontrollerde mama miktarı yarıya duştu ama hep vermeye devam ettik.
Ben cevrem surekli mama mı ooo tu kaka şeklinde tepkiler aldım. Zaten lohusa kafasındayım. Mama vererek kotuluk yapıyormuşum gibi hissettim.
1 ay kontrolunde mamayı bırakmak istediğimi soyledim.
Doktor bırakma ama sayısını azalt, her memeden sonra verme ama gunde 4 kez ver dedi. 2 hafta sonra kilo kontrolune gel dedi.
Bu arada oğlum aşırı gazlı ve gazdan surekli ağlayan bir bebek.
Ben de oyle yaptım. Gecen hafta iyiydi ama bu hafta cok kotu gecti.
Gece gunduz asla uyumadı. Surekli mememde durmak istedi. Cekince ağladı. Biz hep gazdan ağlıyor zannettik cunku ayaklarını ceke ceke ağlıyordu.
Mama da hem yarım doz hem de az miktarda veriyorduk.
Mememde 1 saatten fazla duruyordu. 20 dk uyuyup tekrar mememe yapışıyordu. (Bu arada sutum hala cok az 50 cc zor cıkıyor sağınca)
Bunu soylediğim tecrubeli cocuk sahibi arkadaşlarım hep bana dedi ki: ac olsa uyumaz, pompa ile bebek emmesi aynı değil, memenden cekiyordur o.
Bugun sonuc, oğlum sadcee 50 gram kilo almış. Ac olduğu icin uyumuyormuş. Sutum yetmiyormuş meğerse. (Tabi bu 1.ihtimal. diğer ihtimal bir hastalık sebebiyle kilo almaması ama bu duşuk bir ihtimal dedi)
2 hafta boyunca ac bırakmışım. Aslında surekli elini vs emiyordu. Ağzını silerken bile bezi emmek istiyordu. Ama doktor emme gudusu yuksek, emerek rahatlıyot emzik verin dediği icin beslenme zamanlaro dışında hep emzik verdim. Onu da ağlaya ağlaya alıyordu. Biz yine gazı var dedik.
Of ben kotu bir anneyim sanırım. Beceremedim bu işi.
Kilo almaması değil uzuntumun sebebi.
Ac olduğunu anlayamamam. Onu ac bırakmam. Cevreyi dinlemem, ic gudulerime guvenmemem.
Halbuki ben hic mama karşıtı olmadım.
Doktordayken 90 cc mama verdik. Bir huzura erdi, tam bitiremeden anında uykuya daldı ve 2 saat oldu hala uyuyor.
Yarın tekrar kilo kontrolumuz var. Bir gunde kilo almışsa hastalık ihtimalini eleyeceğiz.
Bugun hep 3 saatte bir meme ve alabildiği kadarıyla 90 cc mama ile gideceğiz.
Şu an o kadar huzurla uyuyor ki...
2 haftadır hic boyle uyumamıştı. Resmen rahatladı cocuk ama ben nasıl rahatlayacağım onu bilmiyorum