Merhaba, iyi akşamlar herkese. Oncelikle konum uzun ozet gecerek anlatmaya calışacağım. Derdimin bir caresi yok ama kimseye icini dokemeyince insan cıldırma raddesine geliyor, bir nebze olsun objektif yorum almak adına acıyorum icimi.

Konu abim ve eşi. En başından itibaren abimin iki tarafın da her dediğini birbirine aktarması sonucunda olumsuz başladı zaten her şey. Abim kendine eş arama sonucunda her konuştuğu kişiyi bize gosterip, sizce nasıl hoş kız mı, beğendiniz vb minvalinde sorular soruyordu. Biz de fikrimizi acıkca beyan ediyorduk. Eşiyle tanışınca da aynısını sordu biz de fikrimizi soyleyerek fiziksel gorunuşune yorum yaptık,pek beğenmediğimizi soyledik fakat biz bilmiyoruz ki her konuşulanı karşı tarafa aktarıyor. Her şey bununla başladı.

Bir muddet sonra yengem ailesi covid olduğu icin abimle yaşamaya başladı. Biz abimi gun icinde arıyoruz sohbet ediyoruz, sanıyoruz ki yalnız fakat neredeyse her konuşmada arkada yengem hoparloru actırıp dinliyormuş. Bir sure sonra da ozellikle bu "oyununa" devam etmiş, anneni ara hadi sohbet et yanımda konuş bakalım ne diyecek vs vs.

Soz kesmeye gittik, yengemi ilk defa orad gorduk. Ailem bu nasıl iş, soz kesiyoruz eşini tanıyalım vs diyerek yemeğe davet etti. İmkanı yok gelmiyor, yalvar yakar cağırdık geldi en sonunda. Orada başladı garip hareketleri, ben şakasına aa sarmalarına dokunmamışsın tatsana abla demişim, neden oyle demişmişim. Soz gunu suratına bakıyormuşuz hep onu inceliyormuşuz, yuzune bakıyormuşuz, neden soz kesilirken o kadar fotoğraf cekmişiz vs daha bir suru olay. Tamam dedik yani yapacak bir şey tatsızlık olmasın, herhangi bir puruz cıkarmayalım, sustuk her kelimeye.

Duğun hazırlığı sureci de cok sıkıntılı gecti, babam abime diyordu hep oğlum bak iyi duşun, sen seviyorum istiyorum diyorsun ben hep arkandayım ne olursa olsun ama iyi duşun, her şey hazır ama sen şimdi vazgectim desen bile ben arkandayım her şeyi silerim. Bunların hepsi de aktarılıyormuş karşı tarafa.

Yengem bizim ailemizi "araştırttırmış" annem cok dedikodu yaparmış, benim icin evden gitse de kurtulsam diyormuş, evde hep babam temizlik yapıyormuş, yerleri kapıyı bacayı o siliyormuş, evimizde hep kavga gurultu varmış. Boyle "denmiş" ona. Bunları da abime anlatıyor. Abim de cıkıp da demiyor ki sen ne diyorsun ya ne araştırması, onlar nasıl laflar. Bu araştırma olayı da buyuk ihtimal uydurma- aile falcıları var onun laflarına benziyor.

Yapılan başka bir patavatsızlık, bizden araba istiyorlardı babası kıza ev alacak-mış. Biz de araba alacakmışız onlara. Babam da oğlum duğun yapıyorum, kardeşini okutucam daha universitede hani bi tarlamız vs satılırsa alırım zaten demiş. Bu muhabbetler gecerken yengemin kurduğu cumle, baban delikanlı gibi luks araba tepesinde geziyor habire.

Olay duğunden sonra koptu zaten. Hep bi altın muhabbeti donuyordu. Abim meğer babam hakkında işte babam namussuzdur altınları vermez gibisinden laflar etmiş. Duğun de bizim memleketimizde yapıldı, onlar duğun cıkışı otelde kalacaklardı. Altın sandığı arabaya konuldu. Otele girerken abim tutturuyor sandığı ver diye. Babam da diyor ki oğlum otelde sandık mı durur, ben altınları sayacağım, kimin ne taktığını da not edip size vereceğim zaten. Kıyametler kopmuş, yengem odaya kendini kitleyip,jakuziye giriğ abimi almıyor iceri 3.5 saat. Herkes onu bekliyor otelin icinde saatlerce. En son babam dunurlere ya kızınız kapıyı acar ya da bu iş burda biter oğlumu alır giderim bu nasıl rezalet diyor oyle bitiyor gece.

Duğun ertesi bayramdı, annemler de dediler kalın hem eşine şehri gezdiririz hem bayram gezmesi yaparız. İleride hep bunun lafı yapılıyor yok işte cok gezmişiz etmişiz. Başka kıyamet de gezerken kopuyor, annem yengemin ablasıyla cok benzer karakterler boyle fıkır fıkır konuşkan. Ona boyle kolunu severek ayy ben seni cok seviyorum ya demiş, arkadan yengem beni sevmiyo musun diye atlamış, annem de gulerek ayy yok ya senin neyini sevicem diye şaka yapmış dumduz. O gun de otele donmuş apar topar ağlama krizleri, bize telefonlar. Aynı gunun sabahı biz evde yokken de girip annemlerin yatak odasını karıştırmışlar beraber.

Bundan sonra aramız bir sure duzeldi iyi ayrıldılar evden hepimiz mutluyuz artık oh her şey duzeldi diye. Sonradan yengem annemin telefonları acmamaya, cevapsız cağrılara da geri donmemeye başladı. Asla anlam veremiyoruz, abime soruyoruz telefonda yok bulaşık yıkıyor yok camaşır katlıyor gibi cevaplar. Annem de bipolar hastası, sağlıklı bir duygu durumu yok her olayda hassasiyet gosteriyor, yaklaşık 2 hafta kesintisiz baş ağrısıyla gezdi uzuntuden. En son annemin doğum gunu diye zorla aradı kutladı, nasılsın diyince de annem rahatsız olduğunu doktorun kendini kasmaktan olduğunu vs soyledi normal seyirde telefon kapandı.

Araya kucuk bir not, bundan 1.5 hafta once de abim bizi arıyor, altınlar yok kayıp, yengemle annesinin caldığından şupheleniyor. Gelin buraya onların yanında beni yalnız bırakmayın diye, oyle bir guven işte.

Ertesi gun telefon calıyor, işte biz ona ima yapıyomuşuz ne istiyomuşuz ondan neden başım ağrıyo diyomuş vs babam da kızım ben oradaydım onu kastetmedi diyerek cevap veriyor. Yok işte ben 28 yaşındayım neyin ne demek olduğunu biliyorum demiş babam da karşılık olarak kızım ben de 64 yaşındayım merak etme ben de biliyorum demiş. Aldığı cevap yuksek sesle akıl yaşta değil baştadır. Tabi bunun uzerine babm diyor terbiyesizlik yapma ne bicim konuşuyosun sen ne hakla benle boyle vsvs olaylar burda koptu.

Uzerine yuz kere bağırışlı cağırışlı telefon konuşmaları, yengemden 5 satırlık mesaj ben sizi sildim artık vb. Abim de aynısını yazıyor artık benim sizin gibi ailem yok canım karım var sadece vs. Bizi beni de dahil her yerden engelliyorlar.

Bundan sonra onlarca telefon konuşması yapıldı dunurlerle vs. Orda da komik olan biz her şeye karışıyormuşuz, onları rahat bırakıcakmışız kızın annesi hic karışmıyormuş gitmiyormuş bile vb. Fakat abimin dediğine gore kızın annesi tum gun orda, yemeği temizliği yapıyormuş. Yengemin bir lafı da şu o başkasının camaşırını yıkamazmış, kendinikileri yıkıyormuş bi. Bi adım atılmadan kız her şeye annem bilir anneme sorun diyordu. Her yere anne geliyor yanımızda. Şaka gibi. Karışmıyormuş hic, karışan taraf biz.

Bu olayda annemin yaptığı tek fesatlık tum bunların ustune, madem oyle huzur kacırıyorsun her lafı başımıza kakıyorsun diyerek yengemin ablası hakkında dediklerini eniştesine iletmek oldu. Bizi engelledikleri icin enişteyi haber almak icin aradığında, gelinim diyordu ki yok siz eşinizi dovuyormuşsunuz, oh oluyomuş ona o da hak ediyor diyordu diyerek her şeyi bir bir anlattı. Bundan sonra da ipler koptu. İkisi de bizi arayarak yok sizle uğraşırım sizi mahvederim lan, savcılığa veririm demeler. Abimin babama seni ellerimle boğarım, mahvederim lan sizi vs vs kufur kıyamet cıldırmaları. İnsan ailesini secemiyor işte, daha cok var ama cok uzattım. Vaktini ayırıp okuyan, fikir veren herkese teşekkur ederim.