Merhabalar arkadaşlar,benim derdim şu yıllardır sabit bir kiloda olmadım.Hep yemek yemeyi seven toplu bir insandım.Şimdi buraya neden yazdın diyeceksiniz?Cunku benim sorunum diyet yapmak değil.Yemekl yemekle aramdaki duygusal ilişkiye bir son vermek.
Oncelikle kendimde beğenmediğim bolgelerim var.acıkcası vucudumla barışık değilim.Ama diyet yapmaktan ve verdiğim kiloları geri almaktan yoruldum.
Normal bir yemek yeme stilim yok.Ya diyet,ya da bir anda kilo alacak kadar yemekle gecti hayatım.Normal bir duzende yemek bana cok tuhaf geliyor. Atıştırmasız bir gun bana anlamsız geliyor.Cips kolasız film izleyemiyorum.Kremalı ,şekerlikahveleri sade icmek beni acayip bir girdaba surukluyor.Sanki cok sevdiğim biri beni terketmiş gibi geliyor. Hatta aclık hissetmediğimde kkorkuyorum.İştahımın kesilmesi beni tedirgin ediyor.Mideme cok yukleniyorum ama bıl sebzeli proteinli yemekler bana cok anlamsız geliyor.
15 kilo versem cok guzel olacak ama sonrası geri alıcam biliyorum.Surekli diyet yapıp,geri kilo almaktan da yoruldum.Bu arada kendi kafama gore yapmam.Diyetisyene giderim.Ama benim sorunum diyet yapma değil,yaşam tarzımı değiştirme.Yaşam tarzımı sağlıklı bir şekilde değiştirmek isterim ama depresyona girmekten de korkuyorum.Var mı bunun psikolojik bir acıklaması ve cozumu?Cunku işin sonu iyi yerlere gitmiyor..