Arkadaşlar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim ve yaklasık 1 bucuk senedir bebek duşunuyoruz. yaşımız genc oldugu icin hep erteledik ha oldu ha olacak diye.o surecte bir kimyasal gebelik gecirdim.En sonunda doktora gorunmeye karar verdik. bu surecte neler oldugunu anlatmak istedim cunku bende doktora gitmeden once cok ama cok gergindim. internette fazla bilgi bulamadım baştan sona neler yapılıyor diye.tabiki herkese gore farkllık gosterir ama benim gibi olanlara yol gosterebilir diye duşundum.
gayet başarılı bir doktorla başladım bu surece.cok fazla araştırdım.
ilk once telefon ettim ve bana adetimin 3 veya 4. gunu gitmemi soylediler hastaneden. ben 3. gunu aksamına randevu alabildim yaklasık 4 falandı saat. doktor ilk once sigara kullanıp kullanmadıgımı esime ve bana sordu,
bildigin bir hastalıgın var mı kullandıgın bir ilac varmı diye sordu adet duzensizligi varmı dedibelli bi sikayetin var mı diye genel sorular sorduktan sonra hepsine hayır cevabı verdim.
sadece kıbrısta universite okudugum icin cok sık denize gidiyorduk ıslak mayolar yuzunden ufak caplı bir mantar enfeksiyonu gecirmiştim onu soyledim.
muayene odasına aldı beni adet doneminde gitsem bile bakmak istedi ultrason ve kamerayla 2 makinayla rahim icine baktı.( ama adet gununde gelmemi istemesinin sebebi hormon icin kan alması gerekiyormus ve ac gitmek gerekiyormus ben bilmedigim icin aksam gittim dolayısıyla o gun yapamadı) Yine de alttan muayene yaptı akut vajinit teshisi koydu ilk basta ama adet donemi oldugu icin tam goremiyoruz temizlendikten 2 gun sonra tekrar gel dedi.ama kan tahlili icin yarın sabah ac gel dedi.
ertesi gun ac karna gittim ve kan aldılar.
Bu kan sonucunda şu testlerin sonucları cıktı
1) GLUKOZ (Aclık kan şekeri )
2) FSH ( Folikul uyarıcı hormon beyinde hipofizden salgılanır yumurtalıklardaki folikulleri uyarır, buyumesini sağlar. FSH hormonu etkisiyle folikuller buyur )
3 ) TSH ( tiroid ile ilgili )
4) LH ( FSH hormonu etkisiyle buyuyen folikuller LH hormonun etkisiyle yumurtlama gercekleştirir.)
5) PROLAKTİN ( hipofiz bezinden salgılanan SUT HORMONU)
6) VİTAMİN B 12
7) URE
8) HEMOGRAM (Tam kan sayımı)
9) HBA1C ( kan şekeri genel)

Bu testler sonucunda Masallah sadece prolaktin degerim
5,18-26,53 arası cıkması gerekirken 47.9 cıktı doktor bunun gebelige engel olabilecegini soyledi.
Sonrasında adetim bittikten 2 gun sonra tekrar gittim alttan ultason muayenesi yaptı ve smear testi icin sıvı aldı. ufak bir mandal seklinde bir seyin arasından alıyor sıvı ornegini hissetmiyorsunuz hic.
sonrasında rahim agzında ufak bir yaram oldugunu soyledi. yakılması gerekiyormuş.tum bu sorunlar icin
Herkeste farklılık gosterir sadece bilgi olması icin paylasıyorum.ilaclar

1) ornisid fort
2) azro 500 mg 3 gun kullanılacak
3) donaxyl 6 adet vajinal tablet
4) dicloflam 20 draje 3 gun
5)dostinex 0.5 (haftada bir kullanılacak 2 ay boyunca)
ve de intim genital bolge şampuanı verdi .
bu ilacları kullanırken aynı zamanda smear test sonucları cıkması icin yaklasık 1 haftalık zaman verdiler.1 hafta sonra tekrar kontrole gideceim.
Bu ilacları kullanırken korunmaya gerek olmadıgını soyledi doktor aksine deneyin dedi.
Bu arada kedim oldugu icin toksoplazma testi de istedim tok ac farketmeden saat gecte olsa kan aldılar. negatif cıktı.
bir kac gune kadar smear sonucuna gore erken bir saatte yara yakma icin gidecegim.( sanılanın aksine kesinlikle yara yakmak gebeligi engellemiyor aksine enfeksiyonlar sperm oldurucu etki ediyormuş doktor bu sekilde soyledi.
Toplamda ilaclarla beraber tum bu işlemlere normal sigortalı olarak ozel bi hastanede 480 tl harcadım testler dahil.
eşim icin ise bir ilişki sonrası 3 gunluk cinsel perhiz verdi ve sonrasında sperm testi yapılacak.onu sigorta karsılamıyor o sebeple 100 tl fiyat verdiler.evde de verebiliyorlarmıs sperm ornegini.gidip tupu alıp evde ornek verip 1 saat icinde hasyaneye yetistirebiliyorlarmıs esiniz cekiniyorsa boyle yapabilirsiniz.

doktora gitmeden once uykuları kacan arkadaslar icin benim bilgilerimi yazmak istedim.herkest farkllık gosterir. İnsallah bi faydam olmustur merak edenlere...