Merhabalar,
Foruma yeni uye oldum yaklaşık bir senedir kendi problemlerimle benzer şeyleri yaşayanların ve bunun uzerine destek sağlayanların tavsiyelerinden faydalandım. Fakat artık yeterli olmadığı icin ben de sizlerden kendim icin tavsiye rica ediyorum.
Yaklaşık bir sene once evlendim. Eşimle onun oncesinde de 8 aylık bir beraberliğimiz vardı.
Problemimizin kaynağı aslında eşimin ailesi ve kardeşinin eşi.
Bizim evlilik teklifinden tutunda duğun sonrasına kadar ailesi neredeyse hic yanımızda olmadı. Uzaktan bir insan kadar sevinclerimize ortak, sıkıntılarımıza da uzak kaldılar.
Kardeşi ve eşi ilk etapta nişanımıza gelmediler aramadılar ve sormadılar. Eşim tavır koyduğunda hemen durumu toparladılar. Bunu uzerine bizim duğunumuzden 15 gun oncede nikah kıydılar. Bu arada farklı illerde yaşıyoruz ve ben tum işimi bırakıp onların yanında oldum. Problemler burada başladı. Kardeşi nişan ve nikahta hic yuzume bakmadı. Aynı evin icinde benimle konuşmadı. Ben eşime uzulmesin diye belli etmek istemedim ama sonrasında durumu anlattım. Bunun sebebini kardeşine sorduğumda ise eşinin kuaforde yanında olmadığım icin olduğunu soyledi. Ben artık benimle goruşmek istemediğini benim hic bir şeye değmediğimi ve ailesine uygun olmadığımla ilgili kırıcı sozler sarfetti. Ben ise o gun annesi rahatsız olduğu icin eve gelen misafirlere yemek cay kahve hizmeti yaptım ve kuaforden bir saat once haberim olduğu icinde teklifine bu şekilde cevap verdim. Fakar sonra eşimin annesi ve babası her şey bitikten ve aralar bozulduktan sonra bunun onlarda adet olduğunu ve ben olursa olsun gitmem gerektiğini soylediler. O gun kayınvalidem bunu bana hic soylememişti. Sonrasında bir cok olay yaşadık hep eşimi arayıp sorup beni dışlamaya calıştılar. Eski fotoğraflar paylaşıp uc kişiydik ben mutluyduk imajı yaratmaya calıştılar ve dahası. Eşim o surecte hep yanlış anladığımı oyle olmadığını soyleyerek beni geciştirdi. Ben duğun icin alışveriş yapmamız gerektiğini soylediğimde bana bahane bulup gelemem deyip benden gizlice onlarla kendi nikahları icin alışverişe cıktı. Bu surecte kınama 15 gun kala kayınvalidem beni hic aramadı. Kınada bir geline ne alınması gerekiyorsa hic almadı ve sormadı. Ben hepsini ailemle birlikte kendim aldım. Eşime alınması gerekiyor dediğimde benimle tartışıyordu annem bu kız tarafının işi diyor diyerek. Yani aman duğun kına bitsin diye ben ağzımı bile acmadan kendi alışverişlerimi yaptım. Baba her şeyden habersizce gayet mutlu ve istekliydi. Ama oda doldurmalardan sonra boyle olmadı Bu surecin sonrasında zaten beni tamamen istemediklerini anladım. Annesi gelin alımında ceyizde davul zurna istemediğini cunku onlarda adet olmadığını soyledi. Biz de bunları kendi yaşadığımız şehirde yapıp orada hic yapmadık. Hatta ceyizi sermeye gittiğimizde bizi evde karşıladılar misafir gibi. Erkek tarafı ceyize karışmadığı icin sanıyorum ki salonda kv ve kardeşi biz evi duzerken oturuyorlar balkonda da kendilerine cay doldurup iciyorlardı. Ayrıca bize yemek vs yapmamışlar dışarıdan da soylememişlerdi ki eşim durumu farkedip sipariş verdi. Duğune gelince de duğunde takı merasimi sonrası takılarımı aldılar sayıp geri vermek icin. Sonrasında duğune gelen aile buyuklerimizden kv masa masa dolaşıp zarfları cantasına koyduğunu gorduklerini soylediler. Hatta aynı apartmanda oturduğum komşuların bile zarflardan adı cıkmayınca bir zaman sonra oğrendim ki onlara tembih edilmiş onlarda zarfları ona vermişler. Eşim bu durumun uzerine ailesiyle konuştu cunku kendi de altın ve paranın cok komik bir sayıda olduğunu anladığını soyledi. Ama benim eşimin ailesine yuzu tutmaz. Onlarda oyle bir şey olmadığını soyleyerek geri gonderdiler. Duğunde takılarımın alınmasına tepki gosterdiğimde de hic yapmadığımız kadar buyuk bir kavga edip pistte duğunun geri kalanını neredeyse ağlamamak icin kendimi zor tutarak gecirdim.
Bununla da kalmadı para zarfları ertesi gun bize sayılmış ve ağzı acılmış şekilde geldi eşime hep bunlar icin bir şeyler soylemesi gerektiğini soylesemde o ailem yaşlı hasta olurlar diyerek beni geciştirdi.
Aradan bir sure sonra farklı şehirde yaşayan kardeşi geldi ben aile icinde selamlaşmak icin yanına gittiğimde suratıma bile bakmadı. Beni eşimin ailesi ve akrabalarının icinde yok sayacak hareketler ben konuşmalarda bulundu ve eşim bunun uzerine sesini cıkarmadı. Durumu izah ettiğimde bunun beni ne kadar kırdığını soylediğimde konuşacağım dedi ama konuşmadı. Ertesi gun yine kv evine gittiğimde kardeşi bu sefer hic yuzume bakmadı elti ise bana merhaba deyip eşime sarıldı. Bunun ustune kv hic bir ikaz uyarıda bulunmayınca ben eve donmek istediğimi soyledim eşime. Eşim ise hala duralım gideriz diyordu. Kardeşi ve eşi sadece onunla konuşuyor telefondan bir şey gosteriyorlar beni dışlamaya devam ediyorlardı. Eşime buna tepki vermeyince ben gecmişten de dolu olduğum icin neden boyle yapıyorsunuz diye sordum. Herkes uzerime geldi eşim ise orada oturup ağladı. Ve bunun uzerine hic bir şey demedi ve biz gittik rezil olduğunuzla kaldık. Neden boyle yaptığını sorunca şok olduğu icin boyle yaptım dedi. Yani diyeceğim o ki o gunden sonra bana butun aile yavaş yavaş tavır aldı. Kv kp aramadı cunku kucuk kardeş onları hep doldurmayı başardı. Sonra buna benzer olaylar yaşadık hep ailesiyle ilgili bir araya geldikce eşim beni hic korumadı ya da savunmadı. Hatta onların tavırlarındanAnnesinin arkamdan konuştuklarını duydum bak konuş ayıp oluyor dedim hic konuşmadı hatta ole ki eşim konuşup konuşma kaydına mesajlara kadar silerek geldi ama ben hep bir şekilde yakaladım. Ona ailenle konuş sen konuşmadığın surece bana daha kotu davranacaklar dedikce hep bahanesi onların yaşlı olması hasta olması oldu. Bu arada annesi insan icinde bana karşı melek gibidir. Ama normalde asla oyle değildir. Aramaz sormaz cağırmaz konuşmaz. Eşimi iş saatlerinde arar benimle konuşmamak icin. Şimdi ise en son elitimin kendi kınasında uzerime yuruyup laf sokmasından sonra ailesi de tepkisiz kalıp hic arayıp sormayınca ses cıkarmayınca ailem onların duğunune geldi duğunden sonrada beni aldı. Daha doğrusu eşim iyi gelecekse kafasını rahatlatacaksa goturun demiş. Bir suredir aramıyor bende aramıyorum. Bu nereye kadar gider boyle bilmiyorum. Bu arada başka problemlerimizde var ama tedavi olmak istemiyor bende onu hep motive etmeye calışıyordum ama farkettim ki hep onun cevresi hep onun istedikleri ama beni hep ezdiriyor bu benim gururumu cok kırdı. Onu cok seviyorum ama neden sahiplenmediğini bir turlu anlamıyorum. Cok uzun tutmamak adına bazı şeyleri es gectim. Bana ne yapmam gerektiğiyle ilgili fikir verebilirseniz cok mutlu olurum.
Ekleme: eşim kalabalık bir aile yapısına sahip olduğu icin dışlanmaktan cok korkar. Bunu bir kac kez dile getirmişti. Ayrıca kardeşine cok duşkundur sebebi ise 15 sene kadar ona o bakmış iki işte calışıp okutmuş vs. Sanıyorum bilincaltında onu cocuğu zannediyor. Babasıyla iki senedir bir ilişki olduğunu soyluyor. Annesine ise babası gecmişte sert davrandığı icin uzuluyor.