Mastİtten sonra benİm gİbİ korkan anneler...
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Tüp Bebek
- Mastİtten sonra benİm gİbİ korkan anneler...
-
24-09-2022, 03:53:39selam guzel anneler.4 kere mastit olmuş biri olarak sizinle yaşadıklarımı paylaşmak istedim.Dediğim gibi ilki bebeğim doğduktan bir hafta sonra olmak koşuluyla 4 kere yaşadım bu kotu deneyimi. Ama en kotusu en sonuncusuydu.Bir sabah sağ goğsum taş duvar gibi sert bir şekilde uyandım.Onceki deneyimlerimden dolayı hemen kendimi sıcak suyun altına duşa attım.Goğsum şiş olduğu halde sağdım sut gelmedi.Cıktım işe geldim sağdım sağdım boşaltamadım ve hemen doktora gittim.Bu seferkini ilacsız atlatamıyacağımı soyledi ve ilac yazıp bol bol sağıp emzirmemi soyledi.Ben o gun saat başı sağdım eve gidincede surekli emzirdim.Ertesi gun kalktığımda bu seferde surekli sağıp emzirmekten goğus ucum yara olmuştu ve cok acıyordu.Doktorumu aradım ucları icin bir krem verdi.Sağmayı azaltmamı ve emzirmeye devam etmemi soyledi.3. gun ilacların ve emzirmenin etkisiyle tıkalı olan sut kanalım acıldı.Bir arkadaşımın tavsiyesiyle mustelanın goğus ucu kremini de aldım ve cok memnun kaldım.Anında rahatlatıyor tavsiye ederim.Daha once başka bir markanınkini kullandım hic bir faydasını gormedim.Goğsum acıldı ama en buyuk korkum sutumun azalması yada gelmemesiydi.Ama cok şukur 3-5 gun icinde duzene girmeye başladı.İnşallah benim gibi korkan annelere biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.Bol sutlu gunler dilerim guzel bebeklerinize....