kızlar merhaba. son gunlerde ciddi bir ofke kontrol problemi yaşıyorum. yani nasıl desem en ufak bir şeye tahammul edemiyorum. kedim mutfak tezgahına cıkıyor onu orda gorunce gozum donuyor. ya da eşim bana bir şey soylerken gozunu deviriyor sinirlerim tepeme cıkıyor. kaşımda aşağı doğru duran kıla bile tahammulum yok. surekli her şeye bağırıp sonra niye bu kadar bağırdım diye uzulup ağlama krizine giriyorum. kan değerlerim normal yani patalojik bir sıkıntım yok bunu tetikleyen tiroid ya da şeker hastalığı gibi. Sadece daha once de yazmıştım covid kaynaklı endişelerim var. bir de bu donem eğitim hayatımdaki son duzlukteyim. onumuzdeki haftalarda umarım artık universite oğrencisi olmaktan kurtulup diplomamı elime alacağım. ama ofke krizlerim yuzunden oturup ders de calışamıyorum. koşeye sıkışmış gibiyim ve kendimi koşeye sıkıştıran da benim. kafamın ici oldukca karışık umarım anlattıklarım anlaşılabilir olmuştur. yaşayan ve aşabilenler var mı? (psikolog ya da psikiyatrist desteği almam gerektiğini biliyorum ama şu an ozel kliniğe maddi durumum el vermiyor, devlette de cozum alabileceğimi duşunmuyorum)

onerilerinizden sonra yapmaya karar verdiklerim:
acık havada bol yuruyuş daha fazla nefes egzersizi sakinleştirici bitki cayları(papatya, melisa vb gibi) tv ve haber yayınlarından uzak kalmak... bir dovuş ya da savunma sporuna başlamak sinirlendiğimde yuzume yastık kapatıp yastığa bağırmak