Merhabalar herkese yepyeni guzel bir yıl diliyorum. Benim gibi kendi adına yeni bir başlangıc yapmak isteyenler de umarım hedeflerimize ulaşırız.
2021 benim icin depresif gecti pandemi surecinde ailevi sorunlar, dost kazığı yemem, ailemin aşırı ustume gelişi felan derken "ya sabır" diye diye gecti. Bu surecin yan etkisi de oldu tabi kendime olan ozguvenimi yaraladım. Kendimi cirkin, gucsuz, şişman , aptal olarak gormeye başladım ve o an dedim bir onlem almazsam bu işin sonu kotu yere varacak.
Daha bakımlı ozenli olarak, kilo vererek aynadaki goruntumu iyileştirdim kendimi yeniden beğenmeye başladım. Bol bol kitap okuyup, spor yaparak, dizileri/filmleri/belgeselleri izleyerek kendimi geliştirmeye calıştım. Cok da iyi geldi. 2022 benim yılım olacak artık kendime neyin iyi geldiğini biliyorum derken değişmeyen şeyler daha sabahtan yuzume bir tokat atıverdi.
26 yaşındayım bekarım, ailemle birlikte yaşıyorum. Surekli acıklama yapmaktan, hesap vermekten, kendi kararlarımı aldığım icin, para harcadığım icin mahcup olmaktan yoruldum.
Orneğin, diyet listemde bugun kabak vardı. Evdekiler ne yiyelim felan diye konuşurken siz istediğinizi yapın ben kabak yicem dedim. Evdeki herkes kabak ne ya onu yeme x yapalım ye, z pişirelim ye demeye başladı. Bende yok siz yiyin dun cok yedik zaten dedim. Yine suratlar asıldı sinirli sinirli iyi ye ama evde yok nasıl alacaksın dışarı cıksan hasta olursun, uşursun, abin dışarıdan gelirken alır yarın yersin. Yani surekli sanki ben ilkokul cocuğuyum gibi bir koruma hesap verme. Bundan cok yoruldum. Belki acıklayıcı olmadı ama kısa tutmak adına ozetle yazdım bir ornek. Aile evindeki surekli hesap verme, izin alma, sorgulanma, eleştirilme beni aşırı olumsuz etkiliyor. Bunu cozersem 2022 gercekten bana iyi gelecek bir yıl olacak inşallah.
Bana bir fikir verseniz? Başka eve taşınma imkanım yok ne yazık ki.