merhaba. 23 yaşında bi gencim henuz. zor zamanlar gecirdim biraz. cok uzulduğum şeyler oldu. sonrasında bende garip bi haller belirdi. eskiden de sacma sapan takıntılarım olurdu ama bu sefer dini boyutu da var. bazı şeyleri tekrar tekrar yapma durtusu duyuyorum. sipariş verip iptal edip vermek gibi. bunu yapmazsam başıma kotu bişey geleceğini hissediyorum bi rahatsızlık duyuyorum. bunlardan kurban adayarak kurtulabileceğimi duşunerek o davranışları tekrarlamamak icin şunu yaparsan kurban kesicem diyorum sesli bicimde kendime. o şekilde davranışı yapmaya engel oluyorum ama kac defa bozdum bilmiyorum. ben bunu anlatmaya utanıyorum arkadaşlar. cok sacma bi yontem farkındayım. ustumde vebal hissediyorum nasıl oderim bu gecerli mi oluyor bilmiyorum. vesveseyle mi adadım bilincli mi diye duşnup allah katında mahcup hissediyorum. işlerim ters gider olursem vebalini odeyemem diye korkuyorum. maddi durumum yok calışmıyorum. devlet hastanesinde psikoloğa gitmeyi duşundum ama ne kadar yardımı olur bilmiyorum. ben gunahkar mıyım şimdi.