Anne Olamamak

Anne olmak isteyen bir kadın icin, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yureğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden once cocuk sahibi olanları saymak demek…

Hic sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test icin gittiğinde seni goren sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gorduğun hamile kadınlara gozlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir suru dua etmek demek…

Cocuk tedavisi gorurken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi goruyorum’ diye gozyaşı dokmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, buyuklerinin durmadan ‘cocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Turbelere gidip “Rabbim burada yatanın yuzu suyu hurmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gozyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış cocuğun icin her gun mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tukeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gulumseyerek olmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Anne olamamak demek hic bir zaman cekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek

hic bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...

bebek mağazalarının onunden bazen hızlıca gecmek,bazende eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp,ağlamamaya calışmak demek...

arkadaş toplantılarında cocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek...

anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sozleriyle yazılarıyla avunmak demek...

bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlarada banada ver demek...

anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek,hayal kurunca olamayacağını duşunerek kafadan silmesi zor olsada sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek...

anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..

anne olamamak demek yanlız oleceğini duşunmek demek...

anne olamamak demek cok sevdiğin eşinle onceden onu hissetmek icin sevişmek yerine sadece bebek sahibi olabilmek icin sevişmek demek..

anne olamamak demek ruyanda bebeğini gorduğun zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek...

anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek...

anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek...

anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek...