Hocam merhaba, yaşım 38 yaklaşık 10 yıldır evliyim ve korunmaktaydım. Adetlerim duzenli, 28 gunde bir olurum. 4 ay once korunmayı bırakarak on hazırlıklar icin bir hekime başvurdum.Hormon testi sonuclarıma gore ilk ay fsh 23,6 ve e2 21,7 cıktı.. o ay bu değerlerle hamile kalamayacağım soylenerek eve gonderildim. 1 ay farklı kurler ve beslenme uygulayarak fsh ımı 10,21 e indirdim ve e2 mi 37 ye cıkardım, ultrasonda 5 adet folikul goruldu, o ay gebe kaldım ama kimsayaldı,regl ile sonlandı... Arkasından eşimde problem olabileceği duşunulerek sperm testi yaptırdık, ml sperm sayısı 51 milyon, ileri+yerinde hareketli toplamı %60 cıktı yanılmıyorsam,doktorlar spermlerde sorun olmadığını soylediler. o ay hsg cekildim ve tuplerim acık cıktı, sonraki ay denemelere devam ederken tekrar bir gebelik yaşadım,yine kimyasal olarak regl ile sonuclandı ve rahim icinde miyom saptandı, 3 gun once histeroskopi ameliyatı ile 2,5 cmlik miyomum alındı ve rahim ağzında gorulen yapışıklık acıldı.

Sorum şu,ovulasyona 3 gun kaldı,bu ay korunmalı mıyım? kullandığım antibiyotik ve anestezinin zararı olur mu korunmazsam?
kendiliğimden hamile kalma şansım var mı? yoksa hemen aşılama vb yontem mi denemeliyim? Şu ana kadar herhangi bir ilac, yumurta takibi vb yontem uygulanmadı. Nasıl bir yol izlemeliyim?

şimdiden cok teşekkur ederim yanıtınız icin...