32. haftada kistik higroma şuphesi
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- 32. haftada kistik higroma şuphesi
-
24-09-2022, 03:47:20Hocam merhaba. 2 yıl korunmama rağmen Bebek sahibi olamadım. Haziran ayında yumurtalık kistimden ameliyat oldum ve endometriozis olduğu ortaya cıktı. Ameliyattan sonra temmuz ayında son adetimi gordum ve hamile kaldım. Şu an 32 haftalık gebeyim. Bu zamana kadar duzenli şekilde kontrollerimi yaptırdım. Ancak en son gittiğim hastanede ultrasyon doktoru bebeğimin baş ve boyun cevresinde cilt ve cilt altı dokusunun belirgin olduğunu ve ense kalınlığında artış olduğunu soyleyerek kistik higromadan şuphelendi. Sonucu doktora gosterdiğimde doktor kendisi de ultrasyondan baktı karından baktığında bebegın başı aşağıda ve gomulu olduğundan boyle gorulmuş olabileceğini ve vajinal ultrasyondan bakmak istediğini belirtti. Vajinal ultrasyondan bakınca bence yok pozisyonundan kaynaklı dedi. Ben de daha sonra surekli takibimi yapan doktoruma gittim o da takiplerden hicbirinde bunu gormediğini yineledi ve ultrasyondan aldığında bakan kişilerin acılarının yanlış olduğunu soyledi. Bu durum beni inanılmaz etkiledi. Gercekten bakış acısı farklılığı bu hastalığın var olduğunu soyletebilir mi? İkili testim dahil testlerim yapıldı ve sıkıntı yoktu. Bu haftada boyle bir hastalık aniden oluşabilir mi?Lutfen yardım edin hocam psikolojim cokmuş durumda.