Kızlar iyi geceler

Eski konularımı biliyorsunuz. Tanıyorsunuz artık beni.Bildiğiniz uzere 23 Eylul ’de anlaşmalı olarak boşandım. İkimizde istinafa başvuru hakkımızdan feragat ettiğimize dair dilekce yazdık. 2 hafta beklemeden karar kesinleşsin diye. Seviniyordum ya bitti artık, yeni bir hayata yeni bir işe başlıyorum diye. Ama hakim gerekceli kararı duruşma gunu yazmadı. Mahkemenin yoğunluğundan dolayı gerekceli karar sonra yazılacaktır diye ekledi.Bugun tam 1 ay oldu. gerekceli karar yazılmadan, ve tebliğ edilmeden karar da kesinleşmiyor. Kendimi hala evli gibi hissediyorum ve bu durum can sıkıcı bir hal almaya başladı.Biliyorsunuz adliyeye atamam oldu. Yeni bir işe başlayacağım.Ben kendi soyadım ile işe başlamak istiyordum. Yani boşanmaktan utanmak değil de, işte kimsenin beni onun soyadı ile tanımasını istemiyorum. Boşandığımı cumle alem bilsin istemiyorum. Birisinin soracağı bir soru bile bana yaşadığım kotu gunleri hatırlatacak cunku. Ailem dahi bana hatırlatmamak icin boşanma konusunu acmıyorlar.Bakanlıktan işe başlama yazılarımız yakında gelecek ve cağırılacağım. Yani onun soyadı ile başlayacağım.Zaten gerekceli karar yazıldıktan sonra, bunun bir de tebliğ aşaması var. Yani tebliğ edilmeden, karar kesinleşmeyecek. Ben ilk davayı actığımda mahkeme gun veremiyordu ona tebliğ edilemediği icin. Cok uzamıştı surec. Yine oyle olacak zaten tebliğ aşamasında. Gerekceli karar yazılmış olsaydı, en azından şu an sadece tebliği bekliyor olacaktım.Cok canım sıkılıyor bu duruma. Yani işe başlayınca ben tertemiz bir sayfa ile başlamak istiyordum. O kirli soyad ile değil.Ya yaşadıklarım zaten cok ağırdı, taş olsa yerinden catlardı.Yeniden hatırlamak istemiyorum, birisinin bana hatırlatmasını istemiyorum. Hepiniz biliyorsunuz nasıl bir bataklıktan cıktığımı, bana cok destek oldunuz o sancılı surecte. Onun icinde ayrıca teşekkur ederim. Mesela yaşadığım bir olaydan bahsedeceğim, canımı cok sıkmıştı.
Atandığımda evrak teslimine gittiğim zaman , arkadaşım sınav komisyonundaki gorevli memura sessizce soylemişti, eski kızlık soyadının adli sicil kaydına nasıl ulaşabiliriz diye. Evrak teslimine gelen diğer adaylar da vardı oda da.Sonra oradaki diğer bayan memur, yuksek sesle eşinizin iş durumu nedir, demişti. Halbuki benim evraklarımla ilgilenen o değildi.Bende bilmiyorum demiştim. Hee, sizin durumlar karışık o zaman demişti . Bende hanımefendi ben buraya ozel durumumu konuşmaya gelmedim demiştim. Uzun zaman sonra canımın ilk defa bu kadar yandığını hissetmiştim. Dakika bir gol bir…Gozlerim doldu. Yani bu konunun benim icin ne kadar hassas olduğunu belirtmek icin anlattım bu olayı. Yani ben boşandığımı kimsenin bilmesini istemiyorum.Neden diye sormaya yeltenecekler cunku ve canım yanacak. Cunku her boşanma mevzusunda ben yaşadığım kotu olayları hatırlıyorum. Antidepresanları bıraktım doktor gozetiminde . 3 ay falan oldu bırakalı. Psikologdan seansta almıyorum artık. Psikologum şehir dışında uzun bir sure orada olacakmış. Yani yeniden başa sarmak istemiyorum. Neyse… Asıl soracağım sorudan uzaklaştım bayağı kusura bakmayın. Avukatıma soruyorum. Ne zaman yazacak hakim gerekceli kararı diye. Bilmiyorum bekliyoruz diyor. Yani ne kadar bekleyeceğim ben Allah aşkına? Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatırsa cok sevinirim. Okuyan herkese cok teşekkur ederim. İyi ki varsınız.