Selam kızlar,

Eşimle 9 aydır evliyiz. ve biz 1 yıl icinde evlendik. Evlenirken herşeyi, her harcamayı kendimiz yaptık, ailelerden hic bir destek gelmedi. yuklu bir miktarda kredi cektik ve onu oduyoruz. Ustune birde eşimin bedelli askerliği cıktı. Eşim memur o yuzden gelir belli gider belli. Ben ozeldeyim guzel paralar kazanıyordum ancak odemelerim ciktı, işlerimde bazı sorunlar cıktı ve toparladığım paraları kaybettim.

Eşim de ailesi 8ki bu duruma sinirleniyorum) de bu bedelliyi benim odemem gerekiyormuş gibi davranıyor. Tek benim sorumluluğumdaymış gibi bir beklenti var. Ve bu sıralarda işlerden cok da gelen birşey yok. Eşimle surekli tartışıyoruz bu yuzden dolayı. Bu konu dışında hic bir sorunumuz yok cok şukur. Eşimde cok iyi birisi. Ama para konusu bizi cok yıpratıyor

Yani evlendim ve durup dururken dunyanın borcuna girdim Bunu soylediğim zaman da evde kıyamet kopuyor.

ben yine parayı toparlayacağım diye canla başla calışıyorum. Ama ben bu kadar calışırken kimsenin birşey yapmamasına da bozuluyorum. Ailesine de bozuluyorum. Zaten duğunde de hic birşey yapmadılar diye.

bedelli durumu da once vardı param bana guvenildi ama sonra bir işimde odeme yapmak zorunda kaldım ve kaybettim. Şimdi de eşim kızıyor bana. Ailesi de surekli arayıp hadi yatırın diyip duruyorlar Sabahlara kadar calışıyorum ama yok yani

Gun icinde calışırken 3 -4 yere gidiyorum ben. Eşim ise memur tek bir yere gidiyor. ustelik servisi de var ama binmiyor. tum arkadaş cevresi oyle. O arabayla gidiyor ben ise gun icinde otobus, dolmuş dolanıp duruyorum. taksiye bile binmiyorum artık. Hatta bazı yerleri koştur koştur yuruyorum ayağımda topuklu ayakkabılarla, sırf para vermemek icin. hepsinden daha cok para kazanıyorum ama hepsinden daha zor yaşıyorum

şimdi yine para biriktiriyorum ama en azından kendime bir araba alıyım istiyorum

Doğrusu gorucu usulu diyebilirim evliliğimiz

Ben Turkiyede en iyi univlerden birini bitirdim, şirket kurdum mis gibi calışıyordum. aileme ev araba gibi guzel yatırımlar yaptım. Bu sebepten dolayı cevrede de cok duyuldum. Eşim ve ailesi de oyle duyup gelip, tanıştırmak icin filan uğraştılar. Sonra nasıl olduysa tanıştım, goruştum ve evliyim.

Nişanlı iken işimde sıkıntı yaşadım ve cok sağlam bir para odedim. Arabamı o zaman sattım ve kimseye en ufak bir zararım olmadan canla başla calışarak borcumju odedim. Eşimden de ne maddi ne de manevi tek bir destek almadım. Herkes oyle guveniyorduki bana zaten insanları ailemi hayal kırılkığına uğratmamak icin borcun miktarını bile soyleyemedim. yaklaşık 100.000TL para odedim ve hic borclanmadım da bu parayı oderken. Elimde avucumda ne varsa sattım, calıştım odedim.

Ancak duğun hazırlıkları da benim icin bu yuzden zor oldu, cunku belimi doğrultamadan surekli harcama yapmam gerekti. Eşimde de bişi yoktu o yuzden kredi cektik. Arabasız calışmak cok zor, o kadar yere topuklularla tı tık gitmek cok zor, o kılıkta otobuse binmek bile cok zor. Tum iş goruşmelerime gec kalmaya başladım. Birde şirket sahibisin prestjli durman gerekiyor yatırımcıya karşı ve calışanlarıma karşı, bu sebepten dolayı da sıkıntılar yaşıyorum.

Yine de toparladım kendimi para biriktiriyorum ama ben bu kadar zorlanıp kimseye en ufak bir yuk olmadan elimden geleni yaparken. Herkesin kendi rahatında olmasına bozuluyorum

Eşimde kendi havasında Havalı bir arkadaş grubu var. Ben para vermeyeyim diye bazen oğle yemeği bile yemiyorum. Cunku yeri geliyor yatırımcıya filan yemek ısmarlıyorum. Oradan denkleşsin diye. Eşim ise kurum yemeğini beğenmeyip, arkadaşlarıya oğle arasında cıkıp biyerlerde yiyorlar. Bi de bunu bana soyleyinde iyice bunalıyorum.

Şimdi ise araba almak istiyorum bu biriktirdiğim paramla ama ustumde inanılmaz bir baskı var. Bedelliyi odemem gerekiyormuş ilk olarak Eşime bunların hepsini soyluyorum. Olmadı sat arabanı kendin ode diyorum ama ona da yanaşmıyor. Arabasız yapamazmış. Ben de yapamıyorum ki bana cidden lazım, ama sırf borc diye yapıyorum yine ( Ayakkabıdan ayağım acıyıp, ben koştururken eşimin restoranda o biricikarkadaşlarıyla takıldığını da duyunca yollarda ağlar duruma geldim artık.

Ne yapmalıyım(((