Merhaba KK ailesi benimle birlikte 2-3 kişilik bir arkadaş grubuyla sıklıkla dışarı cıkıyoruz; cafeler, restoranlar vs yeme, icme, kahve fiyatları da malesef cok zamlandı. Eskiden 50 TL ile ayrıldığımız mekandan şuan da 200 TL'den aşağı ayrilmiyoruz. Ve haftanın 3 - 4 gunu mutlaka goruşuyoruz. Arkadaşlar arasından tasarruflu olan tarafım cunku dışarının yemeklerini sevmiyorum, tatlıyı haftada 1-2 kez ile sınırlıyorum onu da coğu kez evde yapıyorum. Sebebi maliyet değil; sağlık ve lezzet. Dışarı da genelde kahve, cay, salep iciyorum acikirsam aparatif yiyecekler vs. Zaten genelde maksimum bir saat oturup kalkıyoruz.

Arkadaşlarım ise masaya tadına bakılıp bırakılan, soğuyunca tazelenen icecekler spariş ediyor surekli ve o bir saatlik goruşmenin sonunda yemediğimiz, icmediğimiz urunlere en az 200 TL odeyip ayrılıyoruz. Alman usulu odemeyi tercih etmedik bugune kadar o an kim odemek isterse o oduyor.

Genelde sırayla gidiyoruz hatta bu konularda gururlu bir yonum olduğu icin coğu kez ben odemisimdir helali hoş olsun asla gozume gelmez fakat fiyatlar artınca bu durum beni zorlamaya başladı bir anda 200 TL vermektense yarısını vermek ya da alman usulu odemek şuan ki ekonomik kriz durumunda daha iyi olacak gibi fakat bugune kadar hic bu yontemi tercih etmediğimiz icin teklif etmeye cekiniyorum. Siz genelde arkadaş ortaminda hesabı nasıl odemeyi tercih ediyorsunuz, yarı yarıya teklif etsem ayıp olur mu?