Herkese merhaba. 30 yaşındayım ve bir kamu hastanesinde diş hekimi olarak gorev yapıyorum. Bekarım, universiteyi de ailemin yanında okudum. Ailem genel olarak aşırı korumacı bi aile modelindeydi, hem bu yuzden hem de sanırım cocukken sessiz sakin olmak cok makbul olduğundan cok mulayim, sessiz biri olarak buyudum. Herhalde birinin benden bahsetmesini isteseniz sececeği kelime "mulayim" olur.

Universiteye kadar nedense biraz daha dışa donuktum ancak universite sonrasında biraz daha cekingen birine donuştum. Şimdiye kadar idari bir kurumda calıştım dolayısıyla da universite stajım sonrası hastalarla pek bir araya gelmemiştim. Kucuk bir ilce olduğundan acıkcası pek insan da gormedim. (4 yıl suresince) Hastaneye gecişim 5 ay once oldu ve aslında kendi yaptığım işlerden de gayet tatmin oluyor ve kendimi yeterli hissediyorum. Yaptığım işlere gercekten guveniyorum, vicdanımla hareket ediyorum. Ancak hastalarla iletişim konusunda sanırım bu guveni veremiyorum ki bir hasta hastanenin yorumlarına "konuşurken neredeyse titrediğimi, guven vermediğimi" yazmış. Bu yorum beni gercekten cok uzdu, kotu hissettirdi ve duşunmeye itti.

Titremek ifadesi elbette ki abartılı, her gun ortalama yirmi hastayla karşılaşıyorum gunu boyle gecirmem hem imkansız hem de bunun icin bir sebep yok. Bu ifade abartılı olsa da karşı tarafa ver(eme)diğim izlenimle ilgili kendimi geliştirmem gerekiyor.

İş konusunda olmasa da sosyal ilişkilerimde kendimi ozguvensiz hissediyorum. Bunu birkac ay once hissetmeye başlamıştım. Aileme danışmadan bir karar almakta, onlarla taslak oluşturmadan bi konuşma yapmakta bile zorlanıyorum. Bazen duğunu olan arkadaşlarıma bakıp "vay be, ben boylesi bi kalabalığı idare edemem helal olsun" diye icimden geciriyorum. Biri bana fikrimi sorduğunda takdir toplayan cevaplar veriyorum ancak suren bir konuşmanın ortasına kendim pek katılamıyorum. Acıkcası bunda ses tonumun da pay sahibi olduğunu duşunuyorum ama sesim duşuk olduğu icin mi ben boyle oldum yoksa ben boyle olduğum icin mi sesim duşuk bilemiyorum.

Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum. Bunun icin uygulamamı onereceğiniz bireysel yontemler var mı ya da sizce nasıl bi yol izlemeliyim? Ne duşunmeli, duşunce yapımı nasıl değiştirmeliyim? Psikolog-drama kursu-diksiyon kursu gibi destekler işe yarar mı, ya da adını bilmediğim kurslar... ne onerirsiniz?