Herkese iyi pazarlar.Benim 8 senedir cektiğim bir sıkıntı var ve kısaca anlatıp sizlerin fikirlerini oğrenmek istiyorum.
8 senedir evliyim ve evlendiğimden bu gune kadar her ekim ayında kayınvalidemin kalacak yer problemiyle evliliğim bir sarsıntı geciriyor.İlk evlendiğim sene 3 aylık evli ve hamileyken kv 12 saatlik yoldan valiziyle cıktı geldi kışı burada gecireceğim diyeAma o sene soylediği bir kac laf ve benim zor gecen hamileliğim sebebiyle 2 hafta kalıp kızlarına gitti.Sonraki senelerde biz ailemin olduğu şehire geldik tayinle ve hala aynı problem devam ediyor.Biz evlenirken ben adet bilmem diyen kadın her kış bana bakacaksınız modunda.Allah icin gorumcelerim şimdiye kadar idare ettiler,bir de tesaduf 3 kıştır kızlarının olduğu yerlerde yakın cenazeleri oluyordu o sebeple gidip kışı oralarda geciriyordu.Ben daha once yine bizde kalırken bu boyle olmaz gel sana bu şehirden bize cok yakın ufak doğalgazlı bir ev tutalım hem catımız ayrı olur hem de en ufak olumsuzlukta yanında oluruz demiştim ve eştalarının bir kısmını da kendimden ayarlamıştım.Maalesef bizden gittikten sonra muhtemelen parasal konulardan ve eşimin abisi izin vermediği icin tamam diyen kadın vazgecti.Bu sene de kışı gecirmesi icin yine buraya geldi,eşimin abisinde kalıyor maaş kartı,kirada bir evleri var onun geliri vs hepsi abide toplanıyor.Bizim buna asla itirazımız yok,ki bugune kadar kendisinden cocuklarıma bir şeker dahi gormedik.Sıkıntı şurada,ben haftaici 4 gun calışıyorum kucuk cocuğuma annem bakıyor buyuk benimle okulda oluyor.Cuma gunlerinden kayınvalidem eşimi aramaya başlıyor cok sıkıldım burada,beni size gotur demeye.Durust olacağım,ben istemiyorum. Şu ana kadar kasım ve aralığın haftasonlarında bendeydi,son iki haftasonudur getirmedik.Bu hafta da kac gundur arıyor eşim ya acmıyor telefonunu,ya da idareten bakarız falan diyor sanırım cok ayrıntılı soylemiyor bana ne konuştukları(hicbir zaman soylemez şimdiye ozel değil).Bugun de eşimin yeğeni aramış amca babaannem yengemlerin annesine goturun beni diyor diye.İlk geldiğinde de annrmlere gecip annemlerden beni aramıştı cocukları ozledim buraya getir diye,gidince de hadi bu haftasonunuda sizde gecireyim diyip bana gelmişti.Bu da bana artık taktik gibi geliyor

Kısa yazayım dedim ama yine uzun oldu ki aslında konuşulacak cok şey var başınızı ağrıtmayayaım.Bu durumda sizler nasıl bir yol izler ne yapardınız?Akıl akıldan ustundur demişler,biz bu sebep yuzunden tartışa tartışa artık boşanmanın ucundayız(eşimin eski nişanlısı tanıdıklara ayrılma sebebi olarak kv bakımını soylemiş,yani bu sorun belki 10 yıldan fazladır var)
Değerli fikirlerinizi bekliyorum

Bu arada kv 12 sene once beyinde baloncukla ilgili bir ameliyat olmuş sol taraf kısmen felcli ama yıllar boyunca fizik tedaviyle duzelme sağlanmış.Şu anda da 71 yaşında yazları koyde kendi evinde ya da arada gelip bizlerde kalıyor.

Ayrıca kayınpederim 8 sene once biz nişanlıyken vefat etti.

Son olarak da eşimin abisi ve yengesiyle namusuma varan laflar ettikleri icin 5 senedir goruşmuyorum.Sanırım sorulabilecek sorulara cevap verdim