Herkese merhaba, uzuuun zaman sonra bir ilişki problemiyle karşınızdayım.

Yaklaşık 2 ay once ikinci evliliğimi yaptım. Oldukca hızlı gelişen bir surecti ve eski deneyimimi de goz onunde bulundurup karşılaştırarak soylersem tek bir saniye pişman olmadığım/edilmediğim, her şeyin cok doğru hissettirmesi nedeniyle o aşırı hız halini garip bulmadığım, cok sevdiğim sevildiğim, değer gorduğum bir evlilik yaptım.

Gelin gorun ki eş ailesi devreye girdiğinde boylesine iyi hissettiren evliliğim bir saldırı nesnesi haline geldi.

Eşim koyde buyumuş biri, benim yaşadığım şehre yerleşti ve biz 2 ay sonra evlendik. Babası o cok kucukken vefat etmiş, bir erkek kardeşi var lise oğrencisi ve bir de kız kardeşi var evli, cocuklu.

Annesi eşim yanıma geleceği zaman korkunc kavgalar cıkardı, orası seni yutar, sen orada yapamazsın, biz şimdi burda napacağız vs. Ama eşim cıktı geldi ve onlar da iki ay sonrasında beni istemeye geldiler, isteme toreninden 1 gun sonra da nikahımız oldu (ksksjskdkkd).

Evlendiğimizden beri, benim de ilişkimizin başından itibaren kabul edip desteklediğim şekilde eşimin annesine maddi anlamda destek oluyoruz. Ancak bu ailede asla bitmeyen bir para konusu var ve surekli en alakasız muhabbet bile paraya geliyor. Mesela yemek tarifi konuşurken kendinizi aniden 10 sene once eşime kardeşinin calışıp aldığı bir ayakkabıdan bahsederken bulabiliyorsunuz (her şey cok başa kakılıyor).

Gecenlerde 3 gunluğune koye gittik. Ben hayatımda ilk kez bir koyde bulundum ve insanlar gelin gorme adı altında adeta eve akın gercekleştirdiler. Ciddi duzeyde uyum problemi yaşadım, tuvaletten uykuya ve insan ilişkilerine kadar sorun oldu ve eşime bir miktar hayatı zindan etsem de beni toparladı, elinden geleni yaptı sağolsun. Orada bir ufak tartışmamız oldu ve eşimin beni ciddiye almayıp gulerek “tırlak bu ya” demesi sonucu ona tokat attım (annesi ve kız kardeşi vardı, evin girişinde).

Bu konuda cok buyuk eşeklik ettiğimi biliyor ve kabul ediyorum, ozur de diledim, ancak o evin eşiğinde yaşanan bu olayı butun koy gormuş (nasıl oldu bilmiyorum kimse de yoktu, sanırım dedikodu icin kamera yerleştiriyorlar bir yerlere?). Kayınvalidem bu tartışma kapandıktan sonra bana cok iyi davranırken, opup koklayıp evime gonderirken ertesi gun eşimi aradı ve “biz hayatımızda oyle tuhaf karı gormedik diyor herkes, boşa o karıyı, ondan sana yol olmaz” şeklinde kısaca acıklayabileceğim epey ağır şeyler soyledi. Sonra babama sosyal medyadan ulaşıp babamı aradılar, babamla da bağıra cağıra konuşmuşlar (asla dinlemek gibi bir huyları yok). Eşimin tepkisi her bir konuşmada “siz kimsiniz ve ne hadle bana boşan diyorsunuz, ben karımı seviyorum, işinize bakacaksınız, hicbir şeyine de karışamazsınız” oldu.

Butun bunlardan sonra kayınvalidem yine eşimi yanımda değil zannederken bana saydırdı. Ben ardından kendisini aradım ve ağzım acık kalacak bir konuşma yaşadım. Kızım, annem, şoyledir boyledir. On dakika once bana saydıran kendisi değilmiş gibi. Gorumcemin de benzer yaklaşımlarına şahit oldum (bana arkamdan hakaret falan etmedi ama onun da duşuncesi annesi gibiydi).

Sonra ben gorumceme her şeyi bildiğimi, arkamdan konuşmak yerine duşuncelerini bana soyleyebileceklerini, bunun cok cirkin olduğunu falan soylediğim bir mesaj attım. Kayınvalidem bu mesajdan sonra bir daha beni aramadı sormadı. Eşime telefonda “karın cocuğunuz olursa getirmeyecekmiş (ben oyle dedim gorumceme telefonda), ben size ne zaman boşanın dedim” falan gibi epey yalan ağırlıklı şeyler soyledi. Takmadım yoluma devam ettim.

Şimdi eşimin bana anlattığına gore esas mesele para. Ona gore biz orada tartışmamış da olsaydık bu kavgalar cıkacaktı. Takıldıkları diğer hata(?)larım şunlar;
1. Eşimin cocukluk arkadaşıyla tanışmak icin eşim, arkadaşı, ben yemeğe gitmiş olmamız, eşim hep yanımdaydı (bekar adamla gidilmezmiş).
2. Erkek kardeşi, eşim, ben merkeze gittik bir cafede oturuyorduk. Kadının biri kendi halinde su icen bir kopeğe tekme attı ve kopek ağlayarak cığlık attı ben de refleks olarak “kaltağa bak” dedim. Ben evli barklı kadınlara kufur ediyormuşum ya kadının kocası gelip eşimi oldurseymiş (kadının medeni durumuna dair en ufak fikrimiz olmadığı gibi oradan gecip gitmişti bile).
3. Tonla misafir gelmiş ben hizmet etmemişim (iki gunluk misafirden hizmet beklemek? Copun yerini bilmiyorum daha).
4. İnsanlar ayakkabı falan giyinirken kazağımı falan cekiştirdiler duzeltmek icin ve bunu ben cok garip karşıladım, bunu dile getirmiş olmam.
5. Kayınvalidem eşimin kardeşi icin “eşin onun babası, ona babalık yapmak zorunda” dediğimde “hayır o onun abisi, abilik yapmak zorunda” diye cevap vermiş olmam.

Eşim orada yaşarken tum kazancını annesi cebinden rahatlıkla sorgusuz sualsiz alıyor ve istediği gibi harcıyormuş. Şimdi ise o miktarın altında para gonderiyoruz ve eşime gore annesinin isteği eşimi oraya yeniden almak ve tum parasını harcayabilmek. Her konuşmada mutlaka eşimin belli başlı borcları odemesi gerektiği, kardeşinin onun cocuğu sayıldığı, onu okutması gerektiği soyleniyor. Orada duğun yapacaktık, duğunden gelecek takılar uzerinden planlar yapılıyor, bize almayacağım deniyor ama veresiye borcları icin vs. altına guveniliyor.

Tabi butun bunlar olunca ailem de “bir daha gitmeni istemiyoruz duğune de gelmeyiz” dediler ve ben de asla oraya gitmek istemedim, duğunu iptal ettik. Şimdi ise “ben o kadar altını insanlara mı bırakıcam” diye kayınvalidem olay cıkarıyor.

Yaşı genc, sağlık sorunu yok, calışmayı kabul etmiyor. Zamanında eşimin yureklendirmesi ile calışmış 3 ay ama burnundan getirmiş eşimin, inanılmaz guclu bir kavga yetenekleri var asla konuşamıyor, kendinizi ifade edemiyorsunuz. Borclarıyla ilgili intihar etmekle tehdit ediyor, gorumcem surekli eşime “annemi para yuzunden mi kaybedicem” diyor (o da calışmıyor ufak tefek destek oluyor annesine).

Surekli “boşan o karıdan” baskısı, surekli “zaten sizden olmaz siz boşanacaksınız” cumleleri. İnanılmaz şekilde saygısızlığa maruz kaldığımı hissediyorum ve saldırı altındayım. Buraya yazmayı unuttuğum yuzlerce hareketime, sozume takılmışlar ve en en kırıcı olan, affedilmeyecek olanı benim icin “dul karı, bakire değildi” gibi iğrenc ifadelerin kullanılmış olması. Eşim beni tatmin edecek cevapları veriyor olsa da berbat hissettirdi butun bunlar bana ve huzurlu hissettiğim bir an bile olmuyor. Beni maddi gelirlerini ortadan kaldıran bir vergi olarak goruyorlar ve ne yapabilirim bilmiyorum.

Verilecek oneri de yok sanırım ama anlatmak istedim. Sonuc olarak berbat hissediyorum.