incir kurunun olumsuz etkileri.. mutlaka okuyun!
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- incir kurunun olumsuz etkileri.. mutlaka okuyun!
-
24-09-2022, 03:06:32slm kızlar ben 2 senedir evliyim ve 14 aydır bebek duşunuyoruz.eşim 10 ay once varikosel ameliyatı oldu.keci boynuzu kuru uyguladı.şu an sperm değerleri cok iyi bende de hic problem cıkmadı.vajinal muayene,kan,idrar,hormon,rahim filmi her şey yolunda.buna rağmen bebeğimiz olmadı.3 ay yumurtlama gunumde duzenli olarak doktora gittim.ilk ay yumurtam gelişmedi.sonraki iki ay gelişti(ilac kullanmadan)ama doktor klomen kullanmamı soyledi.ben de burada takip ettiklerimden yola cıkarak klomen kullanmayıp incir kuru yapmaya karar verdim.ilk 21 gunluk kuru bitirdim.bu arada evde ısı takibi ve ovulasyon testi yapıyordum.adetimin 16. gunu hala yumurtlama olmadığı icin doktora gittim. ve 2 santimlik bir kistim olduğunu oğrendim.ayrıca doktor goğus muayenesinde goğsumu sıkınca su geldiğini farketti.daha once ne kist ne de gogus suyu vardı.ben incir kurunun 2. kısmını 1 hafta daha yapıp doktora gittim.kistim 4.5 cm olmuş.hormon tahlilinde tsh 6.95hemen incir kurunu bırakıp soğan kurune başladım.1 hafta sonra gittiğimde 4 santim olmuştu.doktor yumurta geliştirici ilac kullandığımı sandı.hatta catlatma iğnesi olmadın mı diye de sordu.tabi incir kuru yaptığımı soyleyemedim.şu an doğum kontrol hapı kullanarak kistimi kucultmeye calışıyorum.tabi soğan suyuna da devam.size tavsiyem hic probleminiz olmasa bile incir kurune başlamadan once soğan suyu kurunu mutlaka uygulayın.ve adetinizin 11. gununde itibaren yumurta takibinizi yaptırın ki gelişmiş ise doktor onu kocaman bir kiste donuşmeden catlatabilir